Стилен мъж, сезон есен 2020. Или защо е важно как се обличаш

icon
Sofialive.bg
Източник: https://answear.bg/

Свикнали сме, че жените обръщат внимание на дрехите си, а мъжете залагат на личните си качества. Нека не забравяме обаче, че външният вид е изражение на вътрешното ни разбиране за самите нас, така че, уважаеми господа, нека се съсредоточим върху есенните тенденции в мъжката мода. Ето какви са актуалните, но класически тенденции при мъжките пуловери, мъжките шапки, мъжките колани и портфейлите. Да, дори портфейла е част от външния ви вид.

Мъжките пуловери

Можем да разделим мъжките пуловери условно на два вида - за работа и за забавление. Когато говорим за работа, можем да определим два основни типа работещи мъже. 

Едните се трудят на открито и за тях е важно да са облечени добре и топло. За тях са препоръчителни пуловерите от чиста вълна или хубав памук. Изберете т.нар. Ирландски пуловери. Те са с релефна плетка и често ги носят мъжете в коледните филми. 

Работещите в офис господа имат нужда от по-тънки и стилни мъжки пуловери, които да могат да се комбинират с риза или сако. Класическите цветове са сиво, тъмно синьо, бежово. 

Можете да избирате от различни типове деколтета, които ще дадат различен вид на стила ви. По-строги са V-образните деколтета. Те стоят много добре с хубава риза и вратовръзка. 

Пуловер с обло деколте е с по-ежедневен вид и е подходящ за хора, които държат на удобството. 


Мъжки колани

Дори да облечете три слоя дрехи, има опасност все да не изглеждате достатъчно облечени, ако не завършите външния си вид с подходящ мъжки колан

Той може да е както вашият коз, така и вашият провал, когато говори за стилен външен вид. 

За офиса категорично забранени са колани в различни цветове, колани с големи катарами или такива от плат, освен ако не работите в сърф училище. 

Заложете на качествена черна или кафява кожа и дискретна катарама. 

За свободното време обаче имате пълна свобода. Изберете спортен колан от плат, за да придадете щипка стил и на на небрежното уикенд облекло.

За бар или парти заложете на колан с интересна, дори екстравагантна тока. Ще привличате внимание и ще е лесна първа тема за разговор. 

Мъжки шапки

Есен е и когато говорим за мода, не трябва да забравяме и практичната част от нея, а именно - да пази тялото от охлаждане. 

Като цяло, българските мъже са предпазливи в избора на мъжки шапки, вероятно притеснени дали ще могат да изберат правилната шапка. 

Всъщност не е трудно. Както при якетата, така и при шапките, правим условно разделение на формални и неформални шапки.

Ако сте официално облечени с вълнено палто, е подходящо да довършите външния си вид с каскет или мека шапка с периферия. 

Пухените мъжки якета се съчетават лесно с плетена шапка или шапка с козирка, често украсена с емблемата на любим спортен клуб или популярен бранд. 

Благодарение на правилно избрана шапка можете да прикриете или подчертаете черти на лицето си, които да ви направят по-привлекателен. Просто експериментирайте и се допитайте за мнение до човек, на когото държите. 

Мъжки портфейли

Те са последният акцент от един наистина стилен външен вид. Не би трябвало портфейлът, който вадите от джоба си, да е в пълен контраст с останалата част на дрехите ви, дори това да означава да сменяте портфейла според случая. 

За официални и бизнес поводи хубав кожен мъжки портфейл ще покаже, че държите на детайлите и не се скъпите да ползвате качествени вещи. 

За спортните натури са удобните и издръжливи мъжки портфейли от плат, които се затварят с велкро. 

Последната дума е ваша,но не забравяйте, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат.