Свежо начало през април!

icon
Sofialive.bg

Ако не сте от типа хора, чийто ентусиазъм за новото и целите се покачва с настъпването на новата година, а дори да сте от тях – пролетта е още един шанс да предприемете действия, за които както се казва ще сте си благодарни цял живот (или поне докато все още сте на този акъл, но кой знае… ).

​Всичко цъфти, слънцето все повече зарежда организма ни с витамин Д, усмивките ни са все по- искрени, а колкото повече са те, толкова повече зареждаме останалите и изобщо един завиден кръговрат на щастие се явява на дневен ред! И цялото това, защото идва пролет, а след нея лятото, та да- ние , хората, колкото и да си усложняваме живота и да си измисляме все по- големи критерии за щастие, толкова сме склонни направо да откачим от радост само заради едното по-топло време. И това е всъщност много хубаво.

​Нормално е през зимата да сме една идея по- кисели, да ставаме с по- малко желание сутрин, защото е тъмно и единственото, което блести е снегът- ми да си беше тъмно тогава… Нормално е и да сме имали кофти период, но дори да си най- киселият човек на света, това омръзва. Всеки предпочита да е енергичен, усмихнат и продуктивен, въпреки че някои отричат. И въпреки че тези същите казват, че никога не идва подходящ момент, аз бих казала следното- подходящ момент идва, не идва перфектен. Там е и нашата роля, да го довършим, защото това е и значението на „перфектен”- за-вър-шен.

​И ето го моментът! Когато организмът е готов за радости, защо да не насилим малко мислите и те да потекат в тази насока. Резервирайте хотел или апартамент за море, купете самолетни билети, подновете гардероба, разхождайте се уикенда. И след всяко едно от тези действия ще сте все по- готови да се справите с рутинните задачи на ежедневието. Защо не? Защо да си го правим сложно, когато има възможност да му се усмихнем? Няма как всичко то до да грее, но вътрешно може да ни е една идея по- светло.

​Когато чуем позитивно мислене, което се случва нерядко, тъй като всеки го повтаря под път и над път, по всякакви поводи и без такива основно, вече свят ни се вие и искаме да обясним на всички, че едва ли живота ни ще се оправи, ако се правим постоянно на приятно разсеяни, отричайки проблемите си. Обаче всъщност реалната идея на позитивното мислене е липсата на негативно такова. Никой не очаква да кажем, че проблем не съществува, ако очевидно точно в този момент не е никак розово положение в живота ни. Очакването е друго- да не казваме, че е непоправимо. Няма нужда да отричаме ситуацията, а просто да не и лепваме етикет на вечност.

​Защото всичко лошо ни се струва вечно. Когато има сняг, забравяме какво е да стъпим върху суха земя. Затова обаче идва април. Без сняг, без досадните настроения на март. Април е тук. За да ни напомни, че зимата не е вечна!