За април с любов

icon
Sofialive.bg

Има нещо толкова пленително, красиво и вдъхновяващо в месец  април, че по мое мнение той поставя началото на пролетта в буквалния смисъл на думата.

Това е месецът на истинското ново начало, основната трансформация и първите по-забележителни слънчеви лъчи, които докосват сърцата и душите ни. Април е време за цялостно събуждане от зимно пролетния сън и краят на променливите, мрачни настроения, с които ни изненадваше ежедневно март.

Той идва при нас като смел и дързък герой с буен нрав и златист оттенък в очите, който иска да дари на света  оптимизмът, който понякога му липсва.

Носи предизвикателства, рискове и понякога детинско безрасъдство, напомняйки ни,че трябва да ценим всеки миг и да живеем тук и сега, а не тогава или след време.
Колкото и да ти се иска да му се сърдиш или да откроиш недостатъците му,  сиянието което разпилява след себе си те отказва от това начинание.

Април носи детска и невинна душа и успява да отключи у всеки онази красота, която е невидима за очите, стига да му позволиш.
Заразителната му усмивка придружава ненатрапчиво всеки един слънчев ден и приканва всички да излязат навън, където ги чакат дълги следобедни разходки  и глътка безгрижие, далеч от виртуалната реалност.

Неговата огнена стихия винаги стопля и най-студеният спомен и изтрива всяко едно помръкнало изражение породено от умора или меланхолия...

И единственото, което можем да направим е да му се радваме и да го приемем такъв какъвто е- веселяк и бунтар, носещ пламенност, детско очарование и стремеж към сбъдване на най-съкровените мечти.