Защо мъжете изневеряват?

icon
Sofialive.bg

Изневяра. Кофти дума. А зад нея в повечето случаи стои един “мъж” (по-вероятно сексуално незадоволен примат, вечно недоволен от света), който решава, че трябва да бъде експерименталист и да пробва от всичко. Или по-скоро от всяка. И накрая да въздъхне и без притеснение да каже: “Всички жени са еднакви”. Ти пък нали си много различен..

Да ти изневерят е кофти тръпка. Боли те силно. Самообвиняваш се, защото тъй като го обичаш, той е идеален и едва ли има вина. Навярно ти си виновна, че се е напил и ти е изневерил с най-грозната ти мустаката приятелка. Простено му е, човешко е. Но как ще простиш на себе си? За това, че го допусна до себе си и му позволи да те нарани и сега да се чудиш как да събираш парченцата разбита любов по земята. Унизително е. Усещаш как кървиш отвътре, а лек няма. Всяка нощ е време за размисъл и напразни обещания към самиата теб. Изплакваш реки, по-пълноводни от Дунав през пролетта и се опитваш да не се удавиш в тях.

Я се стегни. Той само това чака. Запитай се защо го е направил. Може би от трагично ще ти стане комично. Вярно, жалък е, но си е направо за Комиците.

Може би не му обръщаш достатъчно внимание и го търси при друга. Все пак да получиш внимание и то от мустаката жена с афро прическа си е привилегия. Направо подарък. Тя най-вероятно гледа с него мачове, пият бира, ядат кюфтета и си бръснат заедно мустаците. Ако изобщо си ги бръснат. А ти работиш като вол, мечтаеш си да се прибереш от работа и той да те чака, направил вечеря, запалил свещи. Всъщност или не е вкъщи, или от вратата крещи “Айде да ми направиш салата и да ми сипеш ракия”. Ако питаш мен, и това внимание му е много.

Някои хора биха казали, че мъжете изневеряват, защото жената престава да се поддържа с времето. В този случай, надявам се да нямаш по-голям мустак от нейния, за да ти изневери.

Знаеш ли какво? Няма конкретна причина мъжете да изневеряват. Някои просто са идиоти. Използват едни и същи изтъркани лафчета за свалки, пък където минат. “Ти си различна, уникална, такава като теб никога не съм срещал. Винаги ще те обичам.” От кога “завинаги” стана “следващата събота”? Как така всяка една, която срещнат е  уникална, красива, невероятна, ангел, паднал от небето?

И докато се чудиш какво не ти е наред и защо ти е изневерил, отиди и му натрий носа, като го изоставиш и се събереш с някой хубав и верен мъж. Подчертавам ВЕРЕН. Точно тогава сълзите по възглавницата ще засъхнат, а спиралата ти никога повече няма да се разтича.


Животът е кратък. Не го пилей за идиоти.  Хайде сега отиди и му покажи какво е изпуснал, сграбчвайки онзи кит с козина.