Защо преуспелите хора са нещастни?

icon
Sofialive.bg

От всичко на този свят, най-важно е щастието. Независимо от причината, която седи зад него, щастливият човек живее истински. Има една приказка, обаче, че много хубаво… не е на хубаво. Същото важи и за онези от нас, които са готови да дадат всичко само, за да бъдат успешни.

Те живеят с мисълта, че трябва да направят велики неща, тях това ги храни.  Готови на всичко, за да са на върха, поне в техните си очи, те често пренебрегват други, за мнозина по-важни, аспекти в живота си. Какви са точните причини да го правят? Чети надолу!

1. Винаги заети...

Нямат време за глупости. Всичко се прави точно по план и ако и най-малката подробност от него се промени, става лошо. Най-жалкото, обаче, е че техният график е изцяло ориентиран към работата им и нищо друго. Обикновено нямат и 15 минути на разположение да се нахранят без да се разправят с работа.

2. Не обичат това, което правят.

Имат твърде много цели, всяка една от които, е трудна за постигане. Бачкат здраво за всяка, но не се радват за постигането на нито една. След покоряването на единия връх, следва следващият. Никаква наслада от гледката!

3. Личен живот? Абсурд!

Работата и семейството рядко са съвместими неща. При кариеристите и свръхуспелите- да не говорим! Няма костюмар, който да се влюбвал истински, защото той има друго любов, друг аспект от житейския му път, за който да се грижи. Собствениците на големи бизнеси не се вълнуват от романтика, нито пък от интимна близост. Акции, трейдинг и подобни заемат повече място в сърцата им, отколкото всичките партньори, с които някога са били, взети заедно.

4. Не ценят малките неща достатъчно.
Хубавото кафе, красивият залез и сладкото барче зад ъгъла, радват нас, обикновените хора, но не и онези лакомници, които изкарват хиляди всеки месец. Не и онези, които мислят, че могат да купят света и да го продадат. На друга вълна са просто, направо цяло цунами. То не им позволява да сложат розовите очила и да я карат по-полека.