5 неща, които могат да ти се случат, докато си гледаш в телефона

icon
Sofialive.bg

Смартфоните са станали такава част от ежедневието ни, че да видиш някой човек, който не е забил нос в телефона се счита за огромен феномен. И тъй като е нещо случващо се доста рядко, не си заслужава дори да се коментира. Това, което е важно да бъде отбелязано обаче е какво може да се случи на човек, докато се е зомбирал в екрана на телефона си. Бас ловим, че поне едно от нещата ти се е случвало.

Да те удари превозно средство

По улиците и без това карат какви ли не шофьори - я опитни, я неопитни, я такива без книжка. А когато си забил в телефона си, тяхното желание да те ударят волно или неволно, става дори още по-голямо. Ако не дай си Боже пък си със слушалки, дори и да искат да те предпазят от това да се качиш на капака на колата им, ще бъде безуспешно. Да, безспорно да слушаш музика и да си чатиш с някого е чудесен начин да се изолираш от околните и да се пренесеш в свой собствен свят, но трябва да имаш предвид, че това може внезапно да те превърне и в каскадьор. Това определено няма да е по план, но ако се стремиш към кариера в кино индустрията или имаш странна мания към престой в болници, може и да се насладиш на преживяването. 

Да настъпиш охлюв

Замислял ли си се колко много мравки вероятно убиваш, докато се движиш навън? Статистиката със сигурност би била доста травмираща, а и дори и да гледаш е трудно да прецениш къде точно да стъпиш. Но гледайки в телефона си и когато навън времето е дъждовно, неминуемо е възможно да настъпиш някой охлюв и освен да го изпъдиш от собствената му черупка и да го убиеш. Сега си представи как някой великан настъпва къщата ти, прави я на пух и прах, а от ударната вълна на стъпката му ти изхвърчаш на 20 метра от входната си врата. Е, няма да е приятно. Затова следващия път, когато си покажеш навън носа след като е преваляло, недей да пазиш телефона си от остатъчните дъждовни капки, падащи от небето, а гледай да не настъпиш някой и друг охлюв. Защото това си е убийство, а организациите за защита на животните стават все по-стриктни и току виж са ти лепнали някоя присъда. 

Да изпуснеш любовта на живота си 

Постулатът "Любов от пръв поглед" все още съществува, но под по-различна форма. Вече не е толкова лесно да засечеш погледа си с потенциалната си сродна душа и то не защото не съществува, а защото най-вероятно тя ще е прекалено съсредоточена да скролва на някоя от стените си в социалните мрежи. Понякога да отделиш поглед от телефона може и да е трудно, особено когато следиш дейността на някой бивш или бивша, но пък следващия любим човек в живота ти може и да минава до теб и ако си прекалено фокусиран в миналото си - да го изпуснеш.


Да се пребиеш

Има хора, които и да гледат къде ходят, пак се спъват и се пребиват като кучета, а ако си от тях и дори не си си направил труда да следиш къде стъпваш - то тогава да паднеш по нос ти е в кърпа вързано. Белезите, които ще останат по тялото ти, далеч няма да са най-големия ти проблем. Доста по-страшен ще е фактът, че е доста възможно внезапно да станеш обект на присмех и да лъснеш в някоя от страниците за забелязано в града. Ако целиш бърза слава, то това със сигурност ще ти я донесе и в допълнение ще ти се изсмеят едно 100-200 човека (в най-добрия случай), но в противен случай, за да не изпадаш в подобни ситуации, може би ще е хубаво да си гледаш в краката. В крайна сметка по-добре с крайници, гордост и без телефон, отколкото с телефон и доза срам, но в Пирогов. Но, ако не мислиш по този начин - не те съдим, приемаме странностите ти. 

Да убиеш някой

Не е опасно само да ходиш и да гледаш в телефона си, опасно е и да караш и да правиш същото нещо. Остави настрана колко псувни ще отнесеш, защото няма да си достатъчно съсредоточен или колко знаци няма да забележиш, защото ще водиш "неотложен" спор с някого. Това дори не е толкова страшно. Съществува и опцията да качиш някой пешеходец на капака или да го свалиш под гумите; да забереш някой велосипедист със страничното стъкло или пък да не видиш пресичащото досущ като човек куче на пешеходната. Във всички случаи е възможно да извършиш убийство при някое от тези действия, а да лежиш в затвора само защото си вършил нещо неотложно, докосвайки екрана на телефона с пръстите си, е чисто безумие. Така че по-добре забрави за ползването на телефон в колата, колкото и да си пристрастен към него, защото най-малкото в килията в РПУ-то ще изпаднеш в абстиненция от липсата му. 

 

Вместо да си гледаш в телефона, впери поглед в някоя вкусна пица 

Пренасяме се в страната на приказките