Известните личности, които може да засечете в София

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Когато за първи път стъпиш в големия град очакваш да видиш всички твои любимци: актьорът от този готин сериал, който го дава всяка вечер; певицата от яката песен по радиото; водещият на новините, който изглежда странно с вратовръзка и други подобни. Разбира се, това рядко се случва, защото известните работят и не се размотават безцелно. Е, има и известни изключения. Подбраха най-вероятните места, на които може да срещнете известни личности в София и нещата, които трябва да знаете за тях.

1. Фолк-певици – Ако искате да видите любимите си певици от разтоварващия жанр, то със сигурност трябва да посетите най-големите молове в София. Дори в делнични дни там често се среща по някоя фолкпевица. Разбира се, доста трудно е да ги познаете в такава обикновена светлина. Певиците обикновено носят големи слънчеви очила, коса на опашка и спортни дрехи. Обикалят най-много с още един човек, а – ако има охрана, тя е тайна и не се забелязва. И ще ви издадем една тайна – звездите обичат намаленията, затова нищо чудно да се сблъскате с тях на някоя разпродажба.

2. Актьори – Те са малко по-трудно уловими. Имате голям шанс да засечете някой известен актьор на разходка по известната софийска „Витошка” – но не, за да пазарува (то там и няма много къде да се пазарува), а да пие кафе в стари софийски кафенета. Малките улички, които заобикалят търговската зона са много примамливи за знаменитите актьори, които обичат да се наслаждават на чашата си кафе – спокойно.

3. Политици – Тук моловете и кафетата отпадат. Политиците, прекалено заети, заради срещите си с хора, рядко могат да бъдат видени на случайни места. Все пак, може да се натъкнете на тях на Витоша, когато се отдават на разходка сред планината.

4. „Просто известни” – В тази категория са всички онези „звезди”, за които не знаем с какво са известни, но все пак знаем кои са. Могат да бъдат видени основно най-модерните нощни клубове: в „Студентски град” и около центъра, в култовите петъчни вечери.

Въпреки това не забравяйте, че известните обикновено не обичат да бъдат „забелязвани”, когато не са на работа, затова не очаквайте да бъдат прекалено мили с вас, ако започнете да ги преследвате!