Най-големите митове за луксозните имоти

icon
Sofialive.bg
Източник: Unique Estates

Не е лъжа, че понякога стереотипите и общите приказки определят нагласа в потребителите спрямо това, което се предлага на пазара. Повтарянето на едни и същи мантри е до болка познат ни проблем за редица неща - от това, че содата лекува болките в стомаха до това, че новото строителство не става. Подобни стереотипни мисли засягат и купувачите на луксозни имоти. Повечето хора понякога дори ги избягват заради тези свои предразсъдъци. Нека видим кои са те:

Перат пари с имоти

Обичайното схващане когато видим човек с хубава кола или пък наистина хубав недвижим имот, било той къща или апартамент - че са собственост на хора, които са замесени в някаква “схема”. Най-тъжното е, че по този начин редица качествени предприемачи са дамгосвани и наистина се създава неприятно впечатление само, защото някой кара по-хубава кола или предлага продажба на луксозни апартаменти в София.

Брокерът не е на моя страна

Незнайно защо много хора страдат от заблудата, че строителните предприемачи, които предлагат луксозни имоти могат да контролират всичко и всички - в това число брокерите. Световната конспирация стига до там, че има купувачи, които вярват, че брокерът, който са наели защитава интереса на продавача, а не техния собствен.

Строят евтино, а го продават за луксозно

Съществува и такава нагласа, че при строителството на луксозни имоти реално не се влагат нужните качествени материали, което е доста далеч от истината. А и дори да не беше, един човек, който разбира и има поглед над строителния бранш ще може да направи разликата между строителство и обзавеждане с некачествени и евтини материали.


Луксозните имоти са само за богоизбрани

Истината е, че луксозните имоти наистина не са достъпни за по-голямата част от хората, но има купувачи с възможности, които изпускат изгодни сделки само, защото не искат да погледнат какво има на пазара. И така си отива възможността за инвестиция в имот с много по-високо качество и по-голяма бъдеща стойност.

Ще го купя и след време ще е непродаваем

Всеки човек ще ви каже, че няма такова нещо като непродаваем имот. Хората се притесняват да инвестират в луксозни имоти, защото мислят, че търсенето при тях е силно сегментирано и много ограничено. Истината е, че това е само част от общия пазар на недвижими имоти, но тук клиентите са много по-склонни да се разделят с парите си ако оценят имота и динамиката на сделките е съвсем различна.

Това са основните заблуди сред купувачите на луксозни имоти. Съгласни ли сте с тях и срещали ли сте други?