Обратно на училище!

icon
Sofialive.bg

Едва ли са много учениците, особено по- малки, които очакват началото на годината с нетърпение. Каквото и да правим, за да разсеем натрапчивата мисъл, че първият учебен ден наближава обаче, това е факт! Може да резервирате по още някой уикенд извън шумния град, може площадките все още да са пълни с весели деца, но новата учебна година наближава и поставянето на нейното начало винаги остава изживяване както за учениците, така и за техните родители.

Ето някои от интересните случки, които могат да станат броени дни преди 15-ти септември, на пръв поглед, много забавни… стига да не сте главно действащо лице в тях!

МАЛКИТЕ ПОРАСНАЛИ:  Преди и по време на тийнеджърските години и пубертета децата растат като зеленчуци. Понякога е просто промяна в килограмите, защото са хапнали повече при баба, понякога е неизбежен процес с възрастта- и в двата случая е доста неприятна изненада за мама, която е купила дрешки спрямо старите размери, а детето ги пробва ден преди старта.

КОФТИ ПОДСТРИЖКА:  Да и това се случва. И то нерядко… Какъв по- подходящ момент за оформяне на косите от началото на новата учебна година?! Чудесно, ще се приведем съвсем- съвсем спретнат вид и отиваме. Много хубаво, ама понякога не става точно това и често завършва с категоричен отказ на детето да се яви в този вид пред другарчетата.

ПОКУПКИ:  За всички е ясно, че началата и по специалните дни са неизменно съпътствани от нови дрехи, подаръци и почерпки. Това, разбира се, е страхотно, защото поддържа празнично усещане и си е добър начин да зарадваме ученика, но добър начин да се предпазим от фалит ли е? Едва ли някой ще отговори положително…

НЕЖЕЛАНИЕ: Почти няма дете, което да очаква края на ваканцията с нетърпение. И все пак не говорим за този случай. Има деца, които правят истински изпълнения, само и само да не се върнат в класната стая. За техен ужас това е тотално невъзможно и едно е сигурно- след цялото това тръшкане, изискващо главозамайваща енергия и театрално способности, първият учебен ден наближава и времето няма намерение да спира за нас.

Въпреки няколкото изброени случки по- горе, първият учебен ден заема специално място в сърцата на всички и ни кара с умиление да се връщаме към тези спомени по- късно, когато сме извървели своите 12 години.

A тук можеш да прочетеш за живота в една епоха на връзкари