Ремонт на компютри и лаптопи по време на пандемия

icon
Sofialive.bg
Източник: Lenovo

В днешно време като че ли живеем в мрежата. Особено сега, когато стоим повече време вкъщи и работим от вкъщи, изведнъж ни прави впечатление как компютърът ни вече не работи със същата скорост като преди.

Забелязвате, че компютърът ви напоследък нещо се бави когато работи и докато зареди страницата вече сте забравили какво правехте? Или пък изведнъж взе да издава странни шумове? Започнахте да получавате странни имейли от банки, в които нямате сметка, или от непознати хора, приканващи ви да напишете банковата си сметка, за да ви изпратят наследството на далечен роднина? Една сутрин той просто отказа да се включи? Вече неусетно започнахте да се заглеждате в рекламите за нов лаптоп последен писък на модата, който като че ли прави всичко необходимо, включително да носи закуска в леглото?

Не се притеснявайте, всичко това са просто сигнали, че на вашия компютър или лаптоп му е дошло времето за ремонт. За един добър специалист няма невъзможни неща при ремонта на компютри, а за щастие нашите са сред най-добрите. Старият ви верен компютър ще бъде неузнаваем и бърз сякаш току-що сте го разопаковали от кутията.

Специалистите на MD Zero правят всичко: диагностика на проблема, почистване на вируси, преинсталиране на операционната система на компютъра, почистване, подмяна и ъпгрейд на компоненти, та дори и помощ при инсталиране на допълнителни устройства или софтуер.

Искате да занесете компютъра да го погледнат, но чакате да свърши извънредното положение/нямате време да го направите? Няма проблем! Можете да ни изпратите устройството си с куриер, ние ще го ремонтираме и ще ви го изпратим обратно като ново! Заплащането за услугата може да бъде с наложен платеж когато получите компютъра си обратно.

Почистване на вируси

Дали компютърът ви е заразен? Признаци за това са различни изскачащи прозорци със странни съобщения, както и спам имейли, като напоследък зачестиха тези, които се представят за съобщения от банки, но, разбира се, са фалшиви. Заразеният компютър освен това може да работи много бавно, да забива докато опитва да извърши някоя команда или да се изключва случайно. Този злонамерен софтуер е опасен не само за машината ви, но и за данните, които имате запазени на компютъра, както и акаунтите, които ползвате.

Ако подозирате, че компютърът ви е заразен, наш експерт ще провери това и ще го почисти, също ще ви даде препоръки какво да правите, за да не се случва това отново и ще провери дали системите ви са ъпдейтнати.


ü Как да се предпазите от повторна атака?

Важно е операционната система и използваният софтуер да бъдат ъпдейтнати до последната версия. Препоръчваме освен това да архивирате информацията на компютъра си редовно. В някои случаи, за да се премахне вируса се налага да изтрием всичко от диска. Ако имате архив на данните си, когато вирусът е изчистен можете да ги ползвате отново. Ако уебсайт, имейл или линк ви се вижда странен – с правописни грешки, идва от странен изпращач и т.н., най-добре не го отваряйте. Не отваряйте прикачени файлове от непознати имейли.

Ремонти

Усещате, че има проблем с компютъра, но не знаете точно какво го е причинило? Няма проблем! Нашият процес на детайлна диагностика ще установи причината на проблема за нула време. Наш сътрудник ще ви се обади с информация за проблема и предложения за решението му, както и ориентировъчна цена. Ремонтираме всякакви марки десктоп компютри или лаптопи. Нашите експерти имат задълбочен опит с Apple, Dell, HP, ASUS, Acer, Lenovo, Toshiba и други.

Виждали сме какви ли не повреди с компютри и нищо не може да ни изплаши. Сред честите ремонти по хардуера са подмяна на повредена дънна платка или харддиск или на счупена матрица на екрана на лаптопа, подмяна на клавиатура или зарядно устройство при лаптопите, добавяне на екстра памет, почистване и смяна на термопаста, повреда от заливане, както и смяна на всякакви други повредени компоненти. Нашите специалисти помагат също така при инсталиране и преинсталиране на операционната система или определен софтуер, както и цялостно оптимизиране на скоростта на работа на устройството.

Ремонтите се извършват на място в нашия офис, като по този начин получавате не само по-бърза услуга, но и защита на информацията си.

Като заговорихме за бърза услуга, колко време всъщност отнема? В зависимост от повредата, стандартният процес отнема до 2 дни, но в някои случаи може да си получите устройството обратно и до края на деня.

Ремонт на екрани на лаптоп

Екранът на лаптопа не е неразрушим! Ако вашият е счупен, не се ядосвайте – такива неща се случват. Това всъщност е един от най-честите проблеми, които решаваме. Донесете ни лаптопа си и ще е готов за нула време.

Първо нашият специалист премахва всички части от счупения екран и проверява дали няма и някакъв друг проблем. След това поръчваме екрана специално за вас, поставяме го, тестваме дали всичко е наред и ви се обаждаме, че сме готови.

Чести въпроси за смяна и ремонт на екрана на лаптоп:

  • Колко струва нов екран?

Цената на смяна на екран много зависи от модела на лаптопа. Ние работим с повечето от обичайните модели екрани и можем да предложим много добри цени.

  • Като изключим екрана, лаптопът ми наред ли е?

Добър въпрос. Дори екранът да е само леко пукнат, това може да навреди на други елементи в устройството ви. Затова винаги проверяваме за придружаващи повреди при смяна на екран. Ако има проблем, ще направим диагностика за да проверим дали счупването е повредило някаква част от лаптопа.

  • Какви екрани поправяте?

Няма невъзможни неща! Нашите техници са обучени да работят с всички големи брандове лаптопи.

  • Колко време отнема ремонта на екран?

Ако имаме екрана наличен, може да го сменим на същия ден. Ако трябва да поръчаме нов екран, поправката ще отнеме ден-два.

Първоначално обслужване на нов компютър или лаптоп

Купихте си нов компютър? Честито!

Нашите експерти могат да ви помогнат с инсталиране на всичко необходимо – операционна система, офис пакет, антивирусен софтуер, помощ за свързване с принтер или друго устройство, настройка на електронен подпис. Така новият компютър ще е удобен като стария, но по-бърз и по-мощен!

 

Възстановяване на изгубена информация от повреден твърд диск

Запазване на информацията е един от най-важните елементи на всеки ремонт, независимо дали става въпрос за бизнес документи или за семейните ви снимки. Ние можем да помогнем във възстановяване на изгубена информация.

Първо проверяваме състоянието на твърдия диск и архивираме каквото има на него. След това прецизно възстановяваме изгубени или повредени файлове. Преместваме цялата информация на външен диск, който ви даваме, за да възстановите компютъра си.

Не препоръчваме да опитвате да възстановите сами информацията от повреден твърд диск. Процесът може да доведе до повече вреда и безвъзвратна загуба на ценната информация.

 

Често задавани въпроси

Ø Ще изгубя ли файловете си?

Не, нашите специалисти знаят, че за вас информацията ви е изключително ценна. Всеки процес се извършва много внимателно с цел опазване на данните ви.

Ø Устройството ми е Apple, можете ли да го обслужите?

Имаме богат опит с всякакви устройства на Apple. Можем да ви помогнем също така с инсталация на всяка версия MacOS от 10.6 Snow Leopard до 10.15 Catalina.  

Ø Кога ще получа компютъра си обратно?

В зависимост от повредата – може да бъде готов на същия ден или до два дни.

Ø Имам запазени настройки за връзка с принтер, електронен подпис или друго устройство – ще ми помогнете ли да се възстановят?

Разбира се, ще ви помогнем за настройка на всички необходими устройства и програми.

Ø Не мога да ви донеса устройството на място. Има ли друга опция?

Няма нищо по-лесно от това! Можете да ни изпратите машината си с куриер, а ние ще ви я върнем готова с наложен платеж за стойността на ремонта. Не забравяйте при изпращането да укажете, че пратката е чуплива.

Защо да изберете нас?

ЕМДИ ЗЕРО е не само най-добрият сервиз в Пловдив. Гордеем се с това, че можем да предложим бърза и ефективна помощ за всичко свързано с компютрите на добра цена без скрити разходи.

Компютърът ви забива или имате нужда от помощ? Ние ще се справим.

Имате нужда от почистване на вируси и защита от повторна атака? Няма проблем.

Някоя част на компютъра трябва да се смени с нова или по-мощна? Ще намерим идеалната за вашите нужди.

Искате сервиз, който да не изгуби и наруши данните на компютъра ви? Разчитайте на нас.

Трябва ви помощ за новия компютър? Нека го настроим правилно за вас, да приготвим нужния софтуер и да го свържем с всичко необходимо за вашата работа.

Ние от MD Zero сме отдадени на работата си и сме сигурни, че ще останете очаровани от услугите ни. Вашите устройства са в сигурни ръце.