Струва ли си да пестим от мерки за сигурност – от ключари

icon
Sofialive.bg
Източник: Thinkstock/Guliver

Ключар е професия с призвание, за която са необходими не са много познания относно заключващите механизми, но и сръчност в ръцете. Работата е деликатна и същевременно много отговорна, защото ключарят е човекът, който осигурява защитата на дома ни от кражби и нападения. Правилно инсталираните ключалка, брава и редици други заключващи механизми, предпазват дома ни и нещо повече … карат ни да се чувстваме спокойни и сигурни в него.

Изключително тежък психологичен ефект се преживява при кражба с взлом. Като денонощни ключарите в град София, ние от kliucharite.com имаме богат опит с отстраняване последствията от взлом и подсигуряване защитата на дома. За съжаление много хора подценяват проблема и когато нощем се събудят от влизането на крадец в дома им – стресът остава за години напред. Скоро имахме случай на взлом в апартамент на първия етаж, който е осъществен през прозореца. Жената на собственичката беше ужасена на първата ни среща и дори седмица по-късно, когато им монтирахме нови ключалки, брава, патрони, насрещници … тя сподели че не може да спи нормално нощем и се буди при най-малкия шум, тропот. Въпреки, че подсилихме защитата на дома и, тя все пак се нуждаеше от време за да преодолее стреса и страха от нов взлом.

Струва ли си да пестим от мерки за сигурност, ако не можем да се чувстваме защитени в собствения си дом? Отговорът е НЕ, не чакайте най-лошото да се случи, вземете мерки още днес и спрете крадците. Тук е мястото да споделим, че 100% защита срещу крадци се осъществява изключително трудно. От година на година те стават все по-изобретателни и по-безстрашни. Ето друг пример, клиент, който живее на петия етаж, беше се възползвал от нашите услуги за монтаж на блиндирани врати със секретни брави и допълнителни ключалки – изключително трудна за пробиване защита, но какво се случи. Крадците се опитали неуспешно да проникнат през входната врата и разбили вратата на съседа, като се прехвърлили от неговата тераса на терасата на клиента ни. За съжаление клиентът ни не беше сложил допълнителна защита на прозорците и вратата на терасата, защото се успокояваше, че живее на петия етаж и загуби много пари.

Поставянето на допълнителни защити за дома няма напълно да спре крадеца, но в много случаи ще го откаже, защото крадците избират и нападат основно само лесните за пробив жилища, в които лесно може да проникнат и безнаказано да напуснат. Човек по природа е мързелив и ако например се загуби в гората, той ще избере да се придвижва през горските пътеки, а не напряко през гората. Затова и в издирвателните акции се претърсват основно пътеките. При кражбите е сходно, когато крадецът види защитата, ще се замисли дали да рискува да я пробива и има ли смисъл да рискува.

Ние от сме екип от ключари в софия и ви препоръчваме да подсигурите дома си, а за да не се налага да използвате услугите ни за аварийно отключване, извадете си дубликат на ключа и го оставете при доверен ваш роднина. Дребен трик, който ще ви спести време и пари!