Уинбет прогнозира лесна победа за БАТЕ Борисов през уикенда

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty Images/Guliver

Когато всички големи първенства са спрени, жаждата за футбол отвежда феновете до мачовете от Висшата лига на Беларус. Всички мачове от предстоящия 9-ти кръг са включени в програмата на Winbet спортни залози. Българският букмейкър поддържа програмата си със всички налични първенства по света. На страницата му, можете да намерите мачове от първенствата на Беларус и Туркменистан, както и всички, рестартиращи се след пандемия : немската Бундеслига и първенствата на Полша и Сърбия.

Като най-интересен сблъсък в поредния кръг на беларуското първенство се явява мачът между първия и втория в класирането – БАТЕ Борисов срещу Слутск. От Уинбет дават сериозно предимство за домакините. Победа на БАТЕ е оценена с 1.,35, равенството – 5, а победа за гостите с 5.70.

БАТЕ Борисов загуби откриващите си два мача от беларуската Висша лига, но през миналия кръг успя да се върне на първото място (изпреварвайки точно Слутск), след като се наложи с 5-3 над слабака Смолевичи в неделя. Победата обаче не дойде толкова лесно, колкото показва резултата. Смолевичи поведе в резултата, а в края на първото полувреме вече изоставаше с 1-3. БАТЕ обаче се отпусна и допусна изравняване на резултата до 3-3, но с два гола в заключителните 10 минути, успя да измъкне трите точки. С тази победа, БАТЕ се изкачи на първото място в първенството, въпреки, че разликата между двата отбора е само в отбелязаните попадения.

БАТЕ е в отлична форма, като успя да спечели пет от последните си шест шампионатни срещи. Отборът достигна и до финала за Купата на Беларус и феновете бързо забравиха за неуспешното начало на сезона. И двете загуби дойдоха в мачове далеч от дома. В домакинските си мачове, БАТЕ постигна две победи и едно равенство. Победите дойдоха срещу отборите на Рукх Брест и Неман Гродно, а равният срещу Жодино. Пред собствена публика, БАТЕ е загубил само един от последните си 16 мача, а в три от последните четири, записа и чиста мрежа.

Слутск загуби първото си място, след като през изминалия уикенд допусна домакинско поражение от Енергетик. Те изоставаха с 2-0 само след първите 27 минути, като и двете попадения бяха отбелязани от дузпи. Отборът успя да върне едно попадения, но силите му не стигнаха за повече, въпреки че Енергетик доигра последните 19 минути с човек по-малко. Това беше втора загуба за Слутск през сезона. Въпреки, че се намира на 2-ро място в класирането, при това с равни точки с БАТЕ Борисов, отборът на Слутск е допуснал цели 11 попадения във собствената си врата. Те още не са записвали „чиста мрежа“ в първенството и ще бъде голяма изненада, ако го направят точно в неделния мач с БАТЕ. Слутск спечели и трите си гостувания от началото на първенството, но БАТЕ е в наистина впечатляваща форма и изглежда готов да прекъсне тази серия.

Ето и няколко ключови статистически показателя:

БАТЕ Борисов спечели пет от последните си 6 шампионатни двубоя.


ФК Слутск са допуснали гол във всичките си мачове от началото на сезона.

БАТЕ Борисов е допуснал само една загуба в последните си 16 домакински двубоя.

Заключение

БАТЕ Борисов се изкачи на върха в подреждането на беларуската Висша лига, след победа в последния кръг, и клубът ще направи всичко възможно за да задържи тази позиция. Отборът е на първо място, въпреки че, пет от първите им 8 шампионатни двубоя бяха далеч от дома. Отборът няма загуба пред своя публика и е много вероятно но да продължи тази серия. Нашата прогноза за срещата е БАТЕ Борисов да спечели и двата отбора да отбележат над 1.5 гола. Този пазар е оценен с 1.48 от Уинбет.

На сайта на WinBet може да намерите страхотни бонус оферти за България, както и огромно количество от онлайн събития за залагане.