10 незаконни неща, които правим всеки ден

icon
Sofialive.bg
Източник: Thinkstock

Има много неща, които правим всеки ден, които всъщност са незаконни. Някои от нас нямат представа за тези закони; някои знаят за тях, но не вярват, че някога ще бъдат хванати.

10. Изтегляне от торент

Ако изтеглите филми или нещо друго от Torrent, нарушавате закона. Не можете законно да гледате премиери на филми, без да ги плащате.

9. Свързване към обществен Wi-Fi

Незаконно е да получите достъп до нечия връзка без разрешение, защото това означава, че някой друг купува тази услуга и не плащате да я използвате. Има дори арестувани хора за използване на обществен Wi-Fi.

8. Продажба в eBay, без да декларирате доходите си

Много хора са имали опит да продават нещо онлайн, но колко от нас всъщност са декларирали тези приходи пред данъчната служба?


7. Използване на фалшиво име онлайн

Хората понякога създават фалшива лична карта или просто използват грешно име, което е напълно незаконно. Фалшифицирането на вашето име или лична карта може да ви изпрати в затвора.

6. Заснемането с телефон на телевизионни предавания

Със сигурност сте предавали онлайн любимите си серии, без дори да мислите за законите, които ви забраняват да го правите.

5. Хранене преди да платите в магазина

Някои от нас имат навика да тестват храна, преди да я платят. Ако направите това в магазините, можете да си създадете проблеми, ако някой реши да ви докладва.

 

Ново: Селфито носи нисък интелект и самочувствие

 

4. Използване на съдържание, защитено с авторски права

Можете да използвате изображения, достъпни в интернет. Но за ваша информация повечето изображения са обект на авторски права. Незаконно е използването на тези изображения навсякъде.

3. Текстови съобщения по време на шофиране

Неправомерно е да пишете по време на шофиране, тъй като това причинява много пътни произшествия. Дори и да сте много опитен шофьор, по-добре не го правете. Това е незаконно и наистина опасно.

2. Споделяне на пароли

Много хора споделят паролите си за абонаментни услуги. Това е напълно незаконно. Но това е наистина често и е трудно се регулира.

Като цяло, ако сте под 13 години, нямате право да използвате социални медии. Някои изискват да сте още по-възрастни. Например, не трябва да имате WhatsApp преди да навършите 16 години.

 

Още: Ако имаш дъщеря, ще живееш 74 седмици по-дълго