Виктор Стоянов - Ергенът: В реалния живот дори не бих говорил с по-голямата част от дамите

icon
Sofialive.bg
Източник: Личен архив

Виктор Стоянов е, разбира се, най-обсъжданият ерген в държавата, по телевизора, в социалните мрежи, въобще навсякъде. Виктор обаче приема цялата си известност без главозамайване и е много земен и интересен човек. Срещнахме се него, за да си поговорим за нещата, които го вълнуват, историите, които има да ни разкаже и мислите, които би искал да сподели. Ето какво ни каза той: 

Как реши да станеш първия "Ерген"?

Не съм го решил конкретно аз, а ми предложиха. Един господин ме потърси във Фейсбук. Написа ми съобщение. Представи се като човек от продуцентска къща. Спомена всички негови продукции и ме покани на среща. Помоли за телефон за контакт. Когато вече се чухме по телефона, аз му зададох въпроса "За какво точно става въпрос?". Той ми отговори много интригуващо: "На този етап е строго конфиденциално. Ще можем да ви разкрием повече на интервюто." Това предизвика много голямо любопитство в мен, отидох на една среща, запознах се с още 4 човека и проведохме едно интервю в продължение на повече от час, в което само те ми задаваха много въпроси. Аз все още не знаех защо го правят. След около 50-ия въпрос отново попитах и тогава ми представиха идеята за реалитито. Попитаха ме какво е моето мнение и аз отговорих, че звучи прекрасно и може би за всеки мъж би звучало като сбъдната мечта - отива на екзотична почивка в компанията на красиви жени, които се борят за него.

Споменаха ми, че ще се снима в Турция и тогава аз категорично отказах. В този момент имах сигурна работа, в която бях инвестирал почти три години и не можех да си позволя с лека ръка да захвърля труда и си да напусна заради реалити. Това за мен беше откачено.

Потърсиха ме още няколко пъти и помолиха за нова среща, на която ме убедиха как това е един път в живота, което е вярно. Тогава реално започнах да се замислям върху възможността какво би следвало да се случи. Един ден реших просто да говоря с работодателите ми и да оставя топката в техните ръце. Говорих с шефа ми, представих му цялата идея на проекта, обясних му, че са ме поканили и че за мен приоритет остава работатa, но ако те сметнат, че биха си позволили да ми дадат два месеца неплатен отпуск, ще приема. Казах им, че съм си подготвил работата за периода, в който ме няма и колежката ми ще движи нещата от мое име. След няколко часа ми се обадиха и ми потвърдиха, че няма проблем да отида.

 


Имало ли е моменти в предаването, в които не си бил напълно себе си?

Да, имаше моменти, в които ми се искаше да реагирам по-типичен за мен начин, но обстоятелствата не го позволяваха. Имам предвид, че осъзнавах, че цяла България ще гледа това и че тези момичета са там заради мен.

В реалния живот с голяма част от дамите дори не бих водил разговор. Толкова далеч са от моята представа за половинка, че няма да губя нито тяхното, нито своето време, опитвайки се да се опознавам с тях. Но все пак разбирах, че те са отделили много време и са загърбили личния си живот, за да ме опознаят. Това ме смиряваше и ме караше да проявя смиреност, емпатичност дори към хора, към които не бих проявил по принцип.

Всички ме поздравяват за моето търпение, но в реалния живот просто ще се завъртя, ще пожелая "Приятна вечер" и ще си тръгна.

Имаш ли пример за подражание в джентълменството?

Смятам, че по-скоро имам възпитание, а не конкретно поведение. Нямам модел. Винаги съм се възхищавал на т.нар. "old school" маниери, които са имали мъжете преди. Имал съм късмета да срещна такива поколения и да съм живял във време, в което добрите обноски са нещо напълно нормално. В днешно време те се осмиват. Когато някой види човек с обноски като моите, го приема за слабост и се изказват като: "Той е балък", "Той е подлизурко" и други сродни грозни думи.

Държа се с хората така, както искам те да се държат с мен, колкото и изтъркано и клиширано да звучи. Никой не е длъжен да ми отговори със същото, но когато го направи, аз го оценявам и не го забравям. Слушам хората, които искат да слушат и мен. Показвам емпатия, съпричастност и предлагам помощ, защото искам някой ден, когато съм в подобна ситуация, някой да се погрижи така и за мен. Както казват - прави добро, за да получиш добро.

Не ме разбирайте погрешно, аз съм типичен представител на зодия овен и както казвам "Добър ден", "Заповядайте" и т.н., така може и точно с две изречения някой да ме вбеси до такава степен, че да забравя всякакви обноски и да се превърне в махленски бой. Но винаги първо подхождам с уважение и възпитание. Вече каква ще е ответната реакция, зависи от човека отсреща.

 

Вярваш ли в любовта от пръв поглед? Случвало ли ти се е?

Категорично вярвам. Преди около 10 години щях да отговоря, че това е пълна глупост, защото аз съм и човек на логиката и за мен любовта е действие, което се случва, желание да прекараш време с друг човек, които от своя страна да породят чувството, наречено любов.

И на мен се случи също. Нямах обяснение какво се случи. Може би просто химия. На много хора се е случило, а не тези, на които не се е - пожелавам им да се случи. Опасно е, защото изпитваш сериозни чувства още преди да си опознал човека. Любов от пръв поглед не означава в никакъв случай успешна връзка.

Във формата подаряваш подаръци на някои дами. Според теб подаръците важни ли са като демонстрация на отношение и чувства към нежния пол или може и без тях?

Повечето подаръци бяха не само с цел да полаская дамите, но и да провокирам реакция от тях. Подаръците изобщо не са случайни. Така може много да опознаеш един човек - ценностната му система, нагласата му към теб.

 

Съжаляваш ли за някои неща, които си направил или казал?

Честно казано, аз не гледам предаването. Гледах само до пети епизод. Гледайки разговорите между момичетата, видях, че явно когато съм при тях, те се държат много прилично и в момента, в който аз завия, си показват рогата. Това започна да ми разваля спомена за преживяването и реших да не си го развалям повече. Вече съм си изградил едно мнение за момичетата и не искам да се обърквам повече. С някои от тях създадохме добри отношения и не искам да ги разваляме заради излъченото.

Много хора съдят момичетата, но никой не си дава сметка, че те са поставени в среда, в която има огромна конкуренция. Поставени са в нелеки условия: коктейлът и Церемонията на розата са 4-5 часа. 

Разбрахте ли изобщо, че спряха един епизод извънредно заради ареста на Бойко Борисов?

Разбрах, но от социалните мрежи. Писаха ми стотици хора. Наистина ми стана много мило.

Като казвам "Много мило", това означава, че нещо наистина ме е трогнало. Хората го казват подигравателно и го обръщат на шега. Като ме видят по улицата и ми казват: "Много мило". Откровено казано, това хем ми е смешно, хем ме дразни, защото го казват подигравателно. Аз съм го казвал в моменти в предаването, когато нещо, което е направила някоя от дамите е било наистина мило. Какво друго да кажа?

По-добре хората да ме запомнят с това, отколкото с някоя простотия.

 

Имайки предвид, че си красив мъж, много жени биха казали следното: "Красивите мъже никога не са сами и никога не са с една". Ти какво ще им отговориш?

Звучи ми като извинение. Много е относително. Ако мъжът е влюбен във вас, едва ли ще гледа встрани.

Как се стига до изневери? За да изневери един човек, това означава, че нещо му липсва. Клиширано, но факт. Мъжете се заглеждат по други жени в много случаи чисто сексуално. Какво ще рече това? На него му липсва секс или в секса, който прави, нещо не е наред. Стига се до там заради липса на комуникация. Ако връзките са открити и когато се стигне до проблем, се обсъжда, според мен изневерите биха били по-малко.

Тези от нас, които имат късмет, остават влюбени за цял живот. Другите продължаваме да търсим нашата сродна душа.

Случвало ли ти се е да ти изневерят?

Да. И то в период, в който бях много уверен в себе си. В онзи период, когато коментирах вероятността за изневяра с приятели, аз им казвах: "Пф, на мен ли ще ми се случи? Вие виждате ли как изглеждам?". И точно тогава ми се случи. Няма никой застрахован. А съвет за преодоляване - може би времето. Но то не лекува, а само притъпява болката. Най-лесният начин за преодоляване е да приемеш фактите и да продължиш. Звучи лесно, но всъщност въобще не е.

 

Кое е най-важното нещо в една връзка? Кое нещо търсиш, което не може да намериш в жените около теб?

Аз по-скоро търся себе си и именно това търсене на самия себе си ме отдалечава от човека до мен. Когато не съм доволен от собствената си личност, постиженията и мечтите си, аз се чувствам зле и това се прехвърля във взаимоотношенията ми. И затова проблемът не е, че не си срещнал правилния човек, проблемът може да бъде изцяло в теб.

Наистина ли вярваше, че ще срещнеш любовта в реалити предаване?

Минаха ми през ума много мисли - това, че ситуация, в която има много камери може би не е подходяща за срещи, че стойностни момичета биха се притеснили и не биха се записали, че няма да се запишат момичета, които ще ми допаднат. Всичко това ми мина през ума. Няма как да знаеш, ако не опиташ. Влюбвал съм се винаги случайно и непланирано, и е било прекрасно и си казах: "Това каква история ще бъде някой ден да кажа на децата ми, че съм срещнал майка им в предаване".

 

С какво те промени спортната травма?

Тя преобърна живота ми. Спортът беше първата ми истинска цел в живота. Започнах с гребането на 10 години. Когато получих травмата, този спорт беше заемал половината от живота ми и когато се наложи да го прекратя и да се откажа от всичките ми мечти, свързани с него, беше много тежък момент за мен. Вече съм го преодолял, но когато отида на Панчарево и видя децата, които гребат, изпитвам една много голяма носталгия не само към спорта, но и към времето тогава. Това беше най-прекрасното време! Просто свикнах с факта, че никога повече няма да имам това, което съм имал. Никога няма да забравя хората, емоциите, преживяванията... Щастлив съм, че съм ги срещнал и имал.

На какво те научиха любовните разочарования?

Научиха ме на това, че трябва да съм по-отдаден на една връзка, за да се получат нещата и не трябва да съм егоцентричен по отношение на взаимоотношенията. Не може да си надменен, да се държиш грубо с половинката, и в същото време искаш да имаш здрава и стабилна връзка и човек, на когото да разчиташ. Това поведение е недопустимо, когато става въпрос за най-близкия ти.

 

Би ли простил изневяра?

Всеки би казал "не, в никакъв случай". Аз казвам - да. Поставете се в ситуация, в която много обичате човека до себе си и не може да си представите живота в този момент без него - той е бил целият ви живот, най-добрият ви приятел. Тогава ще потърся грешката в себе си. Да, изневярата не е начинът. Ако на човек му липсва нещо, е хубаво да седне и да си го изговори, да поеме отговорност. Това е трудно и ще олекоти и собствената ви тежест. Изневеряват слабите, тези, които ги е страх и са несигурни в себе си. Но да простиш изневяра е въпрос на нагласа и моментно усещане.

След предаването промени ли се отношението на твоите близки, познати и приятели към теб?

Не, аз загубих приятели преди предаването. Много познати пък искаха да ми станат приятели. Не разбирам какво биха спечелили. С най-близките ми нищо не се е променило.

 

Колко съобщения получаваш на ден в социалните мрежи?  

Много! Сигурно над 200 на ден. Всеки ден си преглеждам съобщенията и ги нулирам и всеки ден имам 99+ съобщения.

Преди да станеш първия ерген осъзнаваше ли, че вече няма да имаш личен живот? Натежа ли ти популярността?

Тежи от гледна точка на това, че нямам личен живот, лично пространство. Не мога да отида до магазина, да сляза пред блока, да си заредя гориво без ясното съзнание, че някой от някъде ме гледа, снима и много добре знае кой съм. Масово ме снимат, преструвайки се, че не ме снимат. Аз не съм идиот! Това е много неприлично.

Моля ви се замислете се колко нелепо изглеждате. Никога не съм отказал на никой да се снима с мен. Това дори е ласкателство, защото по някакъв начин ме оценява, запомнил ми е името.

От предаването ме бяха предупредили, че с излизането на предаването ще има много папараци. Аз им казах: "Какви папараци? Да не сме Холивуд!". Сега разбирам, че са били абсолютно прави.

 

Интервю на Илиана Симеонова