Друга представа за щастието

icon
Sofialive.bg

Друга представа за щастието е от книгите, които карат читателите да преосмислят живота и битието си. Да застанат срещу огледалото и да се втренчват, докато не осъзнаят себе си. Докато не се изправят срещу неосъщественото си. Защото всички ние таим в себе си онова кътче, в което сме неосъществени и скрити. Хипотетични и измислени. Нереални и мечтани. Онова, което сме могли да бъдем. Някога. В алтернативната си младост. В миналото.

levi image

Романът на френският писател Марк Леви среща реалността с измислицата, противопоставяйки ги в образите на две жени. Едната е делнична, живееща по график, умело скрила мечтите си. Другата е вятър. Току-що излязла от затвора. Скитница. Жена, за която животът е тесен. Свободна душа, която познава прашните пътища и знае как да танцува с живота и как всяка вечер да се влюбва наново в звездите. Тя е своеобразна съдбовна среща, която има силата да преобръща вселени.

От такава жена човек никога не може да се излекува.

Разбира се, историята среща читателя и с моментни разочарования, изненади и въпроси. Противоречията и заблудите по пътя са в непрестанна надпревара с любовта и вятъра. На всяка следваща спирка по пътя на жените историята около бившата затворничка се разплита и не спира да вълнува, вълнува, вълнува...

levi image

Друга представа за щастието се чете задъхано. С наслада. Вкъщи. В градския транспорт. На работното място. Тази книга е важна. Тази книга е любов.


...На двайсет години любовта може да ви накара да вършите абсурдни неща.

- А на петдесет не може ли?

mark_levi image

Авторът! Авторът!
Марк Леви е популярен френски писател, създал 16 романа, преведени на 50 езика и продадени в над 30 милиона екземпляра в целия свят. Българските читатели го познават с Втори шанс и Чувство, по-силно от страха.

Текст и фотография Александра А.

А първото селфи от премиерата на Lenovo VIBE X2 щракна актрисата Радина Кърджилова