Какво (не)сме прочели от 2016

icon
Sofialive.bg

Доста силни книги излязоха последната година, които получиха много отзиви и светлина под прожекторите на очите на техните читатели, но ние, понеже обичаме изтърсаците и подценените неща, решихме да ти изготвим малък списък с добри книги, които по някаква причина може да не са стигнали до теб.
Пожарникарят на Джо Хил е смразяващ роман за един свят, погълнат от пандемия, която възпламенява хората и заплашва да превърне цялата ни цивилизация в пепел.

phoenix- image

Децата на феникса на Георги Анев е приказка-кошмар за огледалните капани на езика и силата на приказките.
Дж. Р. Р. Толкин Биография на Хъмфри Карпентър няма нужда от представяне, но въпреки, че оригиналът на книгата излезе през 1978, едва миналата година се появи с български превод.
Гробна тишина на исландеца Арналдур Индридасон ни закарва в покрайнините на Рейкявик, където е заровен труп. Оттогава са минали няколко десетилетия. Но се оказва, че тази неразгадана и потулена смърт има отношение към днешния ден и детектив Ерлендур търси истината.

grobishtnatishina image
Власт и съпротива на Илия Троянов пък получи доста повече популярност в Германия отколкото тук, но определено е една история за процесите, които протичат в България по време на тоталитаризма, която заслужава да се прочете.
Кой управлява света на Ноам Чомски хвърля ярка светлина върху неудобните истини около световния политически и финансов елит.
Със сигурност има още много, които несправедливо са останали в сянка, така че не спирай да четеш и да търсиш скрити съкровища.

За мебелите като сгради, за оптимизма и за това какво е да гледаш над хоризонта