Топ 5 на психарите в Софийското метро!

icon
Sofialive.bg

Всеки от нас се вози в метрото. Едни по работа, други за да стигнат по бързо до дадена среща. Трети се прибират от училище именно с подземния транспорт. Пътуването обикновено е кратко и помним само блъсканицата и жената, която със смешен английски акцент съобщава спирките. Ако пътувате малко по дълго обаче ще видите странните образи, които са се заселили там!

Момчето с големите слушалки

То е винаги в метрото. Имате чувството, че в което и купе да се качите винаги има по един представител на силния рок. Момчето с големите слушалки е длъжно да сподели с останалите пътуващи каква музика слуша. Силата ѝ е толкова силна, че поне две баби са избутани назад и политат като топчета за голф. Той носи раздърпани дрехи, които не са виждали пералня от времето на сериала „Приятели“. Тялото му се поклаща в такт с музиката, а огромната му раница се движи във всички посоки, като удря хората насам-натам. Момчето никога не слиза преди вас и сте длъжен да изтърпите особата му минимум 4 спирки.

Свалячът Хал

Това е образ, на който повечето момичета винаги се натъкват, когато са сами. Свалячът сяда точно до вас, отърква хубаво крака си във вашия и се заглежда захласнато в деколтето ви. По устата му почват да текат лиги, а в някои случаи дори решава да ви заговори. Бутането в метрото е сгоден случай за него да се отърка по-добре или дори да помечтае за романтична среща с вас на някоя спирка. Слизате бързо няколко километра по-далеч от дома си и се молите да не го видите отново!

Куфарчетата
Те са особен вид хора, за които се чудите какво правят в метрото. Скъп костюм, излъскани обувки и качествен парфюм се носят около тях. Само леко да се допреш до тях, или до колоритните им обувки, и вече си обстрелван от обиди на висок глас, че българите са стадо животни, които не знаят как да пътуват. Обикновено куфарчетата никога не сядат. Стоят прави и гледат високомерно. Ако познаваш някое от тях, ще знаеш, че те са студенти от правния факултет, които се вживяват в образа на високоплатени адвокати!

Бабите
Сладките и миловидни баби, които познаваме от пейката пред блока не пътуват в метрото. Тези, които виждаме в подземните влакчета са по-опасни от тарантула и по-смъртоносни от гърмяща змия. Влизат със замах и бутат всичко по пътя си. Правят два, три коментара, че младото поколение за нищо не става и решават да седнат на две места, за да им е по-широко. Бабите никога не пътуват сами. Те водят подкрепление от други баби, които цъкат с език ако видят татуировка или направя крещят, ако някой се целува с друг в метрото.


Империята на майките

Те са най-честият посетител в столичното метро. Награбили чанти, сакове, шишета с прясно изцедена кърма и две плюшени играчки, майките окупират поне половин купе с багажа си. Влизат рязко и карат няколко момчета да пренесат количката им. После сядат безцеремонно на местата им и започват да се любуват на бебето си. Ако звънне телефон, някой говори или просто се чуе шум, майките изпадат в дива истерия и започват да пишат в социалните мрежи гневен статус за това, какво се е случило в метрото. Когато излизат от влакчето, група журналисти ги чакат, за да им вземат интервю за ужаса, а останалите пътници се крият вътре, за да не ги арестува някой, че са вдигали шум на бебето.

 

Запознай се психарите в офиса.

Когато делиш леглото си с някого