7 вечни тренда у мъжете

icon
Sofialive.bg

Макар че, по думите на чужденците българите носят само черно, факта, че този цвят преобладава в гардеробите ни, далеч не ни прави еднакви. Напротив. Всички ние, които се разхождаме по улиците, сме различни. Е, има някои групи индивиди, които можем да обобщим. Ето едни от най-често срещаните типове мъже, на които можем да се натъкнем в столицата:

Традиционалистът

Без значение от годините, той носи любимия си чифт сини дънки, някаква блуза или тениска, която също е без значение и черното си яке. Най-често то е кожено. Удобни кецове и е готов.

В крак с модата

Винаги чете какво е тренди тази година, този месец и се облича само по-последен писък на модата. Вероятно, ако има приятелка, тя ще трябва да го чака на пейките пред магазина. Гледайки го, понякога не разбираш защо се е навлякъл с тези неща, но ако го питаш, вероятно ще ти изнесе лекция за това от кой дизайнер са дрехите му, колко струват те, материала им и общо взето всичко свързано с тях.  Но за обикновения човек, който не прекарва по два часа, разлиствайки модно списание, е много трудно да разбере, че този индивид спада към тази група. 

Експериментиращият

Той съчетава най-несъчетаемите неща, комбинира всякакви материи и кройки и залага на въображението си. Сякаш са ходещи гардероби, бликайки от различни цветови гами, представителите на тези групи, винаги впечатляват с решителност и смелост. Разбира се не изключваме и косата. Обикновено е много нетрадиционна и винаги различна от това, което сме свикнали да виждаме. А понякога крайния резултат е достоен за възхищение.  


Adidas

Представете си мъж в черно, от главата до петите, включително и обувките, които лятото представляват сандали, обути върху черни чорапи. По протежението на цялото му тяло, от врата надолу, се спускат три дълги бели линии по ръба на крайниците му. Долнището е анцуг, горнището – спортен суитшърт, а под него – вероятно черна тениска. Без значение от сезона, чорапите също принадлежат на същата марка. Някой може да си помисли, че е рекламно лице, но всички знаем, че за тези представители, това облекло е и за вкъщи, и за навън, и за сватба.  Дори тя да е личната.

Исках да си остана вкъщи, но ми се наложи да изляза

Ако срещнете такъв индивид, вероятно това ще е първото нещо, което ще ви хрумне, че може да е неговото оправдание за вида му. Но истината е, че на тях не им пука. Без значение дали с тези дрехи спят, спортуват или мият пода в къщи, това са най-удобните им дрехи и те си ги обичат. Развлачен анцуг, широко hoodie, дебело яке с качулка, кецове, с които краката да дишат, са най-често срещаните примери. И най-вероятно отстрани изглеждат като недоспали клошари, неразбиращи нищо от вкус и мода, ние ги разбираме, защото няма нищо по-хубаво от това да се чувстваш добре в дрехите си.

Официалните

Логично, за тях ще си помислим следното – шеф на голяма компания, собственик на бизнес или важна среща с шефа. Причината за това вероятно ще е черния панталон с ръб, елегантното съчетание на риза с вратовръзка, сакото, заострените, черни обувки и черното куфарче, разбира се. Дори да отива на среща с някоя от сайт за запознанства, няма как да разберете, защото подобен мъж винаги респектира, излъчва целеустременост и класа.

Съпруг на средна възраст, с две деца и постоянна работа от двадесет години

След първата среща с него ти става ясно, че оплешивяването не чука на вратата му, а вече си е събуло обувките и е влязло във всекидневната. Обувките му са модерни, ако е 1965 година. Дънките му са размер с няколко единици по - голям от правилния за него, а ризата - с твърде дълги и торбести ръкави, прекалено голяма за този мъж. Вероятно е предвидена да приюти биреното шкембе. През рамо има преметната мъжка чантичка, а на лицето гордо стоят чифт очила, съвсем неподходящи за формата на лицето му.

Виж кои са 5-те най-лоши типа мъже в Софийската джунгла.

Или #missionpossible