Фалшът на интервюто за работа

icon
Sofialive.bg

Интервюто за работа е предизвикателство за всеки от нас, особено когато позицията е силно желана. Е, за мен ходенето по интервюта за работа напоследък се превърна в рутина. Толкова бях свикнала по едно време да се явявам на интервюта за работа, че въобще не ме трогваха тези разговори, нито тестовете, които ми даваха често да правя, било то психологически или свързани със самата позиция.

Не знам дали сте се замисляли, но интервюто може да бъде предизвикателство и за самият интервюиращ. Направих си труда да проуча двете страни на монетата и ето какво се получи:

Интервюиращия:
- Здравейте, бихте ли се представили с няколко думи?/Изобщо не съм чел СВ-то ти, толкова кандидати има, че вече ми е се тая, пък и ти изглеждаш като кръгъл идиот, така че едва ли ще те наемем.

Интервюираният:
- Разбира се. Завършил съм Финанси в УНСС и в момента ми предстои да се дипломирам по магистърска степен Международни отношения. Занимавал съм се със счетоводство, както и с финанси около една година. / Нали всичко си е написано в СВ-то. Какво ме питаш? Хората в този офис ми изглеждат страшно изтормозени и отегчени. Не знам искам ли да работя тук.

Интервюиращият:
- Нека ви разкажа малко повече за нас./ Страшно много искам да се похваля. Тази година спечелихме няколко приза и всичко е благодарение на мен. Аз съм най-готиният шеф.

Интервюираният:
- Аз до голяма степен съм запознат с дейността на вашата фирма, но ще ми е интересно да разбера повече./ Изобщо нямам желание да те слушам. Сега ще ми се хвалиш с това колко е велика вашата фирма, но аз видях отзивите в rabotodatel.com. Не давате никакви бонуси, въпреки че обещавате много.

Интервюиращият:
- Какви са вашите очаквания относно заплащането? Кажи ми колко очакваш, за да знаем да предлагаме по-малко?


Интервюираният:
- Ами, минимум 1200 лева./ Какво питате като ми е ясно, че пари не ви се дават. От километри ви личи, че сте стиснат.

Интервюираният:
- Нашите очаквания за човекът, който ще назначим са да може да се справя в стресови ситуации и под напрежение. Да има възможност да работи и извън работно време, както и да има стаж в тази сфера./ Търсим някой, който да работи много и за малко пари. Ти ми изглеждаш претенциозен мързеливец, така че едва ли ще се спрем на теб.

Интервюираният:
-
Разбирам. Аз работя добре в екип. Свикнал съм да работя под напрежение и да гоня крайни срокове./ Одеве гоних трамвая, защото пак за малко да закъснея, но това е понеже грам не ми се идваше. Гладен съм.

Интервюиращият:
- Мисля, че няма какво да добавя. Ако се спрем на вас, ще ви се обадим в рамките да една седмица./ Да ти е ясно, че няма да ти се обадим.

Интервюираният:
-
И аз благодаря. Беше ми приятно. / Ясно ми е, че няма да ми се обадите. Добре, че свърши това мъчение. Долу видях вкусни пици.

 

Виж кои са най-тъпите фрази, които можеш да чуеш ако имаш проблем.

Подходящи ленти за подремване на дивана