Какво ако не искам нищо да променям?!

icon
Sofialive.bg

Всички се вълнуват за новите възможности и новото начало с настъпването на всяка следваща година. Тръгват с устрем напред и се впускат в какви ли не планове. Някои съвсем реалистични, някои изискват пони и дъга, за да станат реалност. И в двата случая няма нищо лошо, даже е много хубаво, когато хората откриваме поводи да вложим страст в нещо, да запалим искрата в сърцето си и да сме смели и вярващи!

Какво ще стане обаче, ако сме се събудили на първи януари, а ако много бурно сте празнували, на втори, и не искаме нищо да променяме, започваме и търсим? Ами всъщност много хубаво. Понякога това би могло да е признак на мързел, но ние не говорим за този случай. По- скоро ще си поговорим за едно рядко срещано чувство - у д о в л е т в о р е н и е.

Всеки има периоди през живота си, в които то липсва. Точно в тези моменти се раждат всички идеи за промяна и  действие, дори да не осъзнаваме повода да ни хрумват такива неща. Но често съзнанието ни се влияе от околните и събития и обстоятелства, които биха ни се сторили чудесни, приемат сивата форма на чуждото недоволство. Всички останали гонят вятъра, ами хайде и ние! И става голямото чудо!

Истината обаче е , че колкото и да е хубаво да приемаме съвети от близките ни, всъщност ние знаем най- добре за себе си. Никой не е в нашата ситуация, а ние не сме в отсрещната. Всеки живее с опита си точно затова. Ето как чуждите наставления и планове е доста вероятно да се разминават с нашите. Безсмислено е да се обвиняваме, че не успяваме да се поучим напълно от чужд опит, за да избегнем всяка грешка. То е като да се замислиш защо не учиш по история от учебника по химия.

При чуждите влияния има още един доста важен и тънък момент, а именно мнението на част от близкото ни обкръжение за останалата или за единичен избор. Често приятелите и семействата не харесват хората, с които се заобикаляме или половинката ни. Но това отново не е повод да прекратим отношенията си с даден човек или компания. Както всеки сам знае кое преживяване го прави щастлив, така и можем да преценим с кого да го споделяме. Именно хората около нас са един от най- важните индивидуални избори и е твърде немислимо да го оставим в чужди ръце!

Все пак както и да подходите, каквото и да игнорирате и което и да сметнете за важно, на първо място, слушайте сърцето си! Бъдете щастливи със себе си, за да можете да се обграждате само с красиви емоции, които винаги водят след себе  си положителен резултат!

Всичко предстои да стане по-хубаво!