“Борисовални” - как щяха да преминат “Оскар”-ите, ако бяха в България

icon
Sofialive.bg
Източник: Оскар

Часове след скучната церемония в Холивуд по раздаване на политкоректни статуетки ви представяме колко по-интересно щеше да е всичко, ако шоуто бе в България.

Церемонията щеше да е Народния театър, където до всяка врата ще е поставена камера, за да проследим на живо дали някой драска по нея.

Килимът нямаше да е в безличен цвят шампанско, защото номинираните щяха да минат по килимите, дарени от Цвета Караянчева на кърджалийския театър. Те ще са преотстъпени временно на Народния, а курсът на камиона до столицата ще се използва и за превозването на 30 мигранти, за да сме енергийно по-ефективни.

В началото на церемонията водещият Джаферович, долетял специално от “Сървайвър” заради своя професионализъм, се опитва да каже някакви шегички, но на сцената излиза Волен Сидеров, който му удря два шамара с думите “Чужденците вън! Гоу бек!”. Залата избухва в овации, ръкопляска и Митрофанова, която е в ложата за най-скъпи гости.

За най-добър филм наградата печели “Навални”, но секунди по-късно се оказва, че някой е объркал пликовете с подкупите и престижната статуетка отива при “Борисов - всичко навсякъде наведнъж” - талантлив микс от абсурдистка комедия, научна фантастика и екшън с бойни изкуства, разказващ за живота на най-успешния ни премиер. Лентата е копродукция на трите големи национални телевизии.

Две награди “Оскар” печели “Ядките от Инишерин” - поетичен филм, разказващ как Бойко Борисов строи героично магистрали въпреки враговете, които изваждат ядки от шосетата и се заяждат, че покритието е тънко. Наградите са за монтаж и за музика (“Полегнала е Тодора”).

"На Украинския фронт нищо ново" печели награда за измислен сценарий, т.е. написан е от нулата, а не по някоя книга (казват му още оригинален сценарий). Лентата разказва за усилията на Румен Радев да спре всякаква помощ за Украйна. Статуетката връчва тьотя Митрофанова и всички се просълзяват.


“Войната на буквите” получава наградите за диалог и за звук, а останалите технически категории се печелят от известен хидроинженер, който не присъства на церемонията, защото е над всичко и не може да се смесва с обикновените хора.

 

Автор: Дон Базилио