Кметът на Пловдив ще бъде избран чрез дузпи на двата стадиона, Борисов ще е в ложата

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Нашият кореспондент по пловдивските въпроси научи как ще се проведат изборите за кмет в града.

Изборният ден ще започне с молитвена закуска, на която лидерите на големите партии ще донесат кой каквото може - Нинова бонбони, Борисов пържолки, Карадайъ баклава и т.н. Към 11:00 часа над града ще прелети балон, който ще създаде смут, защото всички ще помислят, че китайците шпионират. Впоследствие ще се окаже, че в балона е главният прокурор Гешев, който е в отпуск, но въпреки това бди да няма измами и контролира какви ги вършат партиите.

В ранния следобед на 2 април, когато се очаква слънцето да е стоплило приятно Града под тепетата, всички кандидати за кмет ще се отправят към двата стадиона, на “Ботев” и на “Локомотив”. Градоначалникът ще бъде избран чрез дузпи, които ще се изпълняват първо на единия, а после и на другия стадион, за да има баланс, така както за финансирането на двете съоръжения бяха отпуснати еднакъв брой милиони.

Бойко Борисов ще е в ложата за официални гости и ще гледа дузпите облечен като катарски шейх, за да им светне на чиновниците от ФИФА, че при такава концентрация на чудесни стадиони в Пловдив също може да се организира световно.

Малко преди последните дузпи Нинова ще си тръгне от стадиона обидена, че нейният кандидат губи. За да се успокои, тя ще поднесе цветя пред паметника на Альоша. Почетният консул на Русия Георги Гергов също ще се изнерви и ще отиде да построи набързо един хотел в Пловдивския панаир.

В кулминационния момент за ужас на Борисов, който е фен на “Реал” Мадрид, на терена ще нахлуят футболистите на “Барселона”. Оказва се, че те са симпатизанти на новосформираната партия Спаси Пловдив и започват да бият дузпи от името на своя кандидат кмет. Феновете по трибуните изпадат в екстаз и нахлуват на терена, за да си вземат автографи. Настъпва суматоха, която полицаите не могат да овладеят, защото са подпийнали и дрогирани.

 


Автор: Дон Базилио