Втечнен газ потече в пресъхналата река край Своге

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Късно в четвъртък вечерта бе съобщено, че в коритото на внезапно пресъхналата река Искрецка отново тече вода. Ние обаче отидохме на място и установихме, че чудото всъщност е по-голямо. По реката тече втечнен газ, който идва от новата връзка с Гърция!

"Явно Кирил Петков и Асен Василев са объркали крановете и са свързали тръбите по грешен начин. Аз нали ви казах, че Харвард не е кой знае какъв университет" - коментира Бойко Борисов и скромно припомни, че е най-подготвеният държавник, пред когото цените козируват и стоят мирно, без да помръдват с години.

"Най-приятният сценарий щеше да е от реката да потече газ, който идва от "Газпром", но то не може всичко да е идеално. Тъкмо смятах газта от седемте танкера, които Кирил Петков договори така хаотично и прибързано, да я прекарвам с моя катамаран. Притеснявах как всички ще ме обвинят в конфликт на интереси, но ето, че природата се намеси и всичко се подрежда" - призна енергийният министър Росен Христов, който е страстен мореплавател и специалист по тънката част.

"Можех да изкарам втечнения газ в едно дере до Учиндол, но не исках да правя сеир и да задоволявам жълто любопитство" - написа във Фейсбук шоуменът политик Слави Трифонов.

"Инцидентът с газа, който тече по реката, е още едно доказателство, че на изборите трябваше да се явим заедно с ПП" - деликатно анализира Христо Иванов от ДБ.

От цялата ситуация най-щастливи са жителите на Своге. Цяла нощ мало и голямо бе край реката с кофи, баки и други съдове, за да си напълни мазето с безплатен газ, екстра качество от САЩ.

"Няма да допуснем после някой да ни се подиграва с думите: Втечнен газ гази, премръзнал ходи" - сподели гражданин пред камерата на една от националните телевизии. Изказването му дойде като отговор на изконния журналистически въпрос "Как се чувствате?".


В района на Своге киселеят единствено тийнейджърите. Те обикалят малките рекички и поточета в търсене на райски газ, но засега без успех.

 

Автор: Дон Базилио