Ако имате синузит, ще изчезне незабавно с това средство

icon
Sofialive.bg
Източник: nastya_gepp / Pixabay

За предотвратяването и отстраняването на синузитите помагат вегетарианската храна, богатата на целулоза и освободената от образуващи слуз храни. Прясно изстисканите сурови сокове съдържат полезни ензими за борба с инфекциите. От специално значение е ензимът бромелайн, намиращ се в ананасовия сок.

За хората, които са податливи на дихателни инфекции, е полезна почивката според д-р Томас Сенклер. Не е необходимо те да преустановят напълно активността си, но трябва да изпълняват умерени движения една седмица след началото на синузита.

Освен допълнителната почивка и добрата храна за борба със синузита д-р Сенклер препоръчва следните добавки: витамин C — 500 мг на два часа, бетакаротин над 50000 IU три пъти дневно, цинкови таблетки или цинков пиколинат, коензим Q10 и кверцетин.

 

Билки

При температура е полезно приемането на чай от мента или бъз. За изграждане на имунитет могат да се приемат капсули, тинктури или чай от ехинацея и хидрастис. Най-добро време за приемането на тези антибиотични билки е веднага щом се появят симптомите. Първоначално трябва да се приемат от шест до осем капсули. Ако причиняват храносмилателни проблеми, количеството им може да се намали. Симптомите трябва да отслабнат за 24 часа. Тогава трябва да се намалява постепенно и количеството. За борбата с инфекциите се използват лютият пипер и чесънът.

Ефикасна гаргара при възпалено гърло и слуз в синусите може да се направи с еднакви части детелина на прах, лют пипер и джинджифил. Една чаена лъжица се залива с гореща вода. За прочистване на запушен нос в устата може да се сложи хрян с капка лимонов сок.