Тази снимка на Иво Карамански и Антоанет Пепе просълзи всички (СНИМКИ)

icon
Sofialive.bg
Източник: Стоп кадър

Антоанет Пепе сподели нов кадър в Instagram, но снимката определено се различава от останалото съдържание. Влогърката сподели снимка, на която нейната ръка държи протезата на Иво Карамански.

"Перфектен баланс. Леко напомняне, че трябва да бъде внимателни към всички хора", пише към фотото, което натрупа бързо хиляди лайкове.

Карамански за първи път коментира навръх коледа злополуката, при която загуби ръката. За Иво преломният момент се оказва катастрофата, която претърпява. „Пътувах от България към Холандия. Бях на стотина километра от дестинацията си. Спомням си, че карах доста бързо, със 150-160 км/ч. Колата ми отскочи и започна да се превърта. През цялото това време бях в съзнание. Други шофьори бяха свидетели, това беше изключителен късмет”, заяви той.

На момента знаел, че е загубил ръката си. „Когато колата спря да се пързаля по таван, си погледнах ръката и видях, че положението е много зле. В болницата ми казаха, че съм един от най-големите късметлии, които са виждали, и да се радвам, че изобщо съм жив. Думите на лекаря бяха: „Момче, да знаеш, че най-вероятно няма да можем да спасим ръката”, разказва Иво. Смята, че е жив, защото обича живота.

С бионичната ръка разкрива, че се свиква с тренировки. „С воля и желание. Много хора се отказват от такъв тип ръка. Аз искам тази, за да мога да я използвам. И да си възвърна предишните функции. Ако не бях такъв инат, нямаше да се справя с това”, пояснява той. След катастрофата за себе си казва, че вече има подобрен човек. И на шега: „Подобрен киборг”.