Лятна литературна програма

icon
Sofialive.bg

Лятото тъкмо дойде, време е да се стегне багажа и постепенно да се насочим към ваканционните дестинации. Слънце, ветрец, припек, нещо освежаващо за пийване и... разбира се, приятно четиво за компания. А когато ти е леко и спокойно и нямаш желание да задълбаваж в тежки философски разсъждения, на помощ идват леките, но хитри и завладяващо построени трилъри и криминални романи. Ето ти една кратка селекция от нашите приятели от Colibri, която да погледнеш, преди да закопчаеш катарамите на куфара.

Плувецът - Йоаким Зандер
Бивш агент на ЦРУ бяга от миналото си, млада асистентка лавира успешно между важни клечки, дипломати и интриги, когато среща своя стара любов, който пази опасни тайни. На фона на атентати, поръчкови убийства и наситен с напрежение сюжет героите на Йоаким Зандер търсят път към себе си и свободата си. Изключителен политически трилър, Плувецът освен това е и дебютен роман за 40-годишния шведски писател.

плувецът image

Убиеца Андерш и неговите приятели (и някой и друг неприятел) - Юнас Юнасон
Бивш убиец и бивша монахиня (почти) си разменят ролите. Не, че тя става убиец, но пък той открива истината в Библията. А към тях се присъединява и бивш рецепционист, на който всичко му е безразлично. Така тримата чудаци създават отличен екип за раздаване на лично правосъдие и различни тъмни, но пък добре платени дейности. Нека не разкриваме приключенията на триото, но очаквай заплетен и забавен роман от автора на Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна. С две думи - чиста наслада.

Убиеца Андерш image

Достопочтеният ученик - Джон льо Каре
Легендарният разузнавач Джордж Смайли има нелеката задача да изчисти петното от доверието към британските тайни служби, лепнато им от съветски двоен агент. За целта той изпраща свой агент в Китай, за да разбере какви са кроежите на Кремъл. Съвсем в стила на Джон льо Каре (или, ако искаш, Дейвид Корнуел), имаме блестящ политически трилър, лежащ отново на параноята от световния шпионаж и задкулисните игри на големите.

Достопочтения ученик image


Надяваме се, че сме ти подсказали нещо интересно за ваканцията и ти пожелаваме приятни летни следобеди. И да ни разкажеш после как е минало!

Мечтае за вътрешна хармония и се е запътил към един по-щастлив етап от живота си