Кой профил е фотогеничен - левият или десният?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Има някои факти, които казват, че има връзка между нашите черти на лицето и нашите личностни характеристики. Ако имате малък нос или широко лице, не става въпрос само за генетика. Той също може да предскаже вашето поведение и реакции. Нека проверим някои от интересните изводи, направени от изследователите.

 

Страната, с която позирате, може да показва колко сте емоционални. Изследователите предположиха, че ако сте по-емоционални и изразителни, сте склонни да позирате с лявата буза, защото изглежда по-фотогенично. Позирането с дясната буза говори, че сте по-скоро от научен тип.

 

1. Колкото по-широко е лицето ви, толкова повече тестостерон имате

Колкото по-широки са скулите ви, толкова по-голяма е вероятността да бъдете настойчиви и дори агресивни според науката. Разбира се, ако сте с пълно лице, това не означава, че сте опасни и агресивни. Просто тези хора може да са по-склонни да реагират на конфликт, вместо да го игнорират.

2. Колкото по-тънко е лицето ви, толкова по-малко ще страдате от инфекции


Учените откриха, че колкото по-малко мазнини имате по бузите си, толкова по-малко тежки са заболяванията ви и толкова по-малко стрес получавате. Като бонус, хората с тънки лица също са склонни да имат по-нисък процент на тревожност и депресия. Това може да е свързано с цялостния ви начин на живот, защото активните хора имат по-малко мазнини по лицето и са по-щастливи.

3. Дългите носове не ви правят лъжец, но ви правят по-амбициозни

Изследователят Абрахам Тамир дълго време изучава черти на лицето и връзката им с личността. Той е забелязал, че хората с дълги носове могат да бъдат много амбициозни, да имат добри инстинкти и са склонни да бъдат лидери.

4. Мъжете с лице на бебе са склонни да са по-малко абмициозни в по-ранна възраст

Учените споделиха с нас, че мъжете, изглеждащи като бебета, са склонни да бъдат по-малко амбициозни в по-ранен етап от живота си, но в същото време те се научават как да бъдат по-уверени, докато растат.

5. Хората с висока линия на веждите са по-приятни

В основата на проучване, използващо чертите на модели, беше забелязано, че онези хора, които са по-приятни, имат по-висока линия на веждите и по-малки чела. Изследователите забелязали, че тези, които имат същите нива на съвестност и приветливост, имат подобни лица.

 

Още: Защо клиентът всъщност няма право!

 

6. Колкото по-къс е носът, толкова по-чувствителен сте

След като проучиха 1793 снимки, изследователите забелязаха, че хората със слаби и къси носове имат повече възможности да покажат чувствителните си страни. Също така, те могат да бъдат по-добри от другите.

7. По-отпуснатите хора имат брадички, които са по-изпъкнали

Някои изследвания показват, че комуникативните хора имат и общи черти на лицето. Колкото повече сте екстроверт, толкова повече стърчат носът и устните ви. Също така беше отбелязано, че брадичката им е по-изпъкнала и че имат по-изпъкнали мускули на лицето.

 

Още: Никога не пиши тези статуси във Фейсбук

 

Как да избегнем скобата на колата?