20 бързи въпроса към актьора Галин Найденов

icon
Sofialive.bg
Източник: Галин Найденов

Гледате ли съвременно българско кино? Ами театър? Тогава няма как да не сте попадали на името Галин Найденов. Той е на 28 години, а вече e популярен с актьорските си превъплъщения в серила "Връзки", уеб сериала "Апартамент 404", късометражния филм "Живи отражения" и филма "6 и 1 наум". Той е бил дългогодишен член и посланик на идеята на кампанията на БТВ "Да изчистим България заедно". Участва в главна роля в театралната постановка "Духовен буьон с картофи", а септември месец му предстои премиера на друга театрална комедийна постановка - "Одървеният" по Анатолий Крим, където си партнира с актьорите Сашо Дойнов, Ованес Торосян, Васил Грънчаров и Илиана Лазарова. Смята, че има достатъчно амбиция, знания и умения, за да се наложи трайно в българското кино. 

Срещнахме се с Галин, за да разберем какво ще ни сподели в новата ни рубрика "20 бързи въпроса към ..."  и най-вече какво го вълнува. Ето какво ни сподели той:

Опишете най-голямото предизвикателство, което стои в работата ви.

Най-голямото предизвикателство за мен е да се запазя истински, да бъда честен пред себе си и останалите, да не се опитвам да бъда някой друг. Предизвикателство също е да съумея да съчетая всичко по възможно най-добрия начин.

Най-вредният и най-полезният ви навик?

Безспорно най-вредния ми навик е пушенето, а полезният е перфеционизмът и търпението, което имам на работното място. Смятам, че тези два компонента са част от това човек да успее с развивитието си в дадена област.


Ценностите, в които вярвате най-силно?

Честност и справедливост.

Как ще обясните това, което правите, на седемгодишно дете?

Бих искал да имам дете. Те са най-чистите създания на планетата, често са по-умни от нас по-големите, защото не използват похватите на възрастните, прями са, нямат предразсъдъци. Бих казал на 7-годишно дете, че животът е игра, в която всеки “изиграва” своята роля без сценарий.

Пет книги, които са задължителни на лавицата?

Библията, романите на Достоевски, цялото творчество на Уилям Шекспир, "Малкият принц" и по-съвременните - ”Изкуството да говорим пред другите”- Дейл Карнеги, ”Седемте навика на високоефективните хора” – Стивън Кови.

Кое е онова, което все искате да научите и все нямате време?

Искам да владея много езици, например суахили и китайски, да се науча да свиря на цигулка и още много неща.

Какво се промени в страната към по-добро и какво ви радва тук?

Тази тема е за хората с костюми в парламента, всяка жаба трябва да си знае гьола. Когато видя по–доброто, тогава ще мога да го коментирам. „Радва” ме българският език и талантливите хора (които малко хора оценяват).

Най-важният съвет, който сте пренебрегвал?

Да бъда по–усмихнат и да не говоря прекалено много.

Ако имахте възможността да съберете петима души от целия свят, на които се възхищавате, и да си кажете няколко думи, кои щяха да бъдат тези личности? И какво щяхте да ги попитате?

Баба Галя – Знаеш, че много те обичам нали? Ален Делон- Как се поддържа клишето „красавецът”? Стивън Спилбърг - Може ли да ме режисирате? Михаел Шумахер – Какво си помислихте на 29 декември, преди да се качите в болида? Нийл Армстронг – Какво е чувството да докоснете с краката си повърхността на луната?

Кой ви е по-симпатичен: безотговорният бохем или неспасяемият работохолик?

Безотговорният бохем.

Нещото, което ви изкарва извън нерви?

Това, че нямам време да се радвам на живота.

Най-хубавият начин за прахосване на времето?

Когато спя и не мисля.

Да прогнозираме бъдещето като опитен фантаст: какво ни очаква?

Здраве от там и много красиви споделени мигове със семейството, жена ми и децата някой ден.

Какво никога не прощавате?

Изневярата и лъжата.

Градовете, които винаги са в сърцето ви?

Варна.

Кое е нещото, което ви вълнува най-много в момента?

Здравето на хората, които обичам, и работата ми.

По какво познавате, че някой е "ваш човек"?

По очите.

Масова мания, която никога не сте разбирали?

Марковите дрехи.

Какво с времето се отказахте да правите?

Уча се да се откажа да си прахосвам времето и да се пренавивам.

Цитатът, който ви ръководи най-много?

„ Живей за мига”.

 

Интервю на Илиана Симеонова