Лекари: За да преборите стареенето, хапвайте тези неща по този начин

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Сюзън Ломбарди, основателката на здравен център в Палм Спрингс, Калифорния, и автор на „Десет лесни стъпки за пълно здраве“, препоръчва сокова комбинация от моркови, целина, зеле и цвекло, смесени в равни количества, и добавка от малко червен пипер за вкус и подобряване на кръвообращението. Този коктейл се приема през деня по време на гладуването, за да подейства лечебно на всяка част от организма.

Ябълки

Ябълките помагат за преодоляването на кожни и чернодробни неразположения. Имат разслабителен ефект и са ефикасно средство за храносмилане и отслабване.

Цвекло

Пийте сок от цвекло, за да подхраните черния дроб, един от най-важните органи на тялото поради стотиците му различни функции. Ако вашият черен дроб функционира добре, най-вероятно и всичко останало в тялото ви ще е работи добре.

Зеле

Зелето има високо съдържание на витамин K, то притежава и раковозащитни свойства. Идеално е за лечение на стомашни неразположения, особено когато се комбинира с черен оман.


Морков

Морковеният сок притежава висока концентрация на антиоксиданти, включително на бетакаротин и витамините A, C и E. Освен това съдържа здравословни минерали и витамини, забавящи стареенето. Едно предупреждение, отнасящо се до морковения сок: тъй като е богат на естествени захари, този сок трябва да се разрежда с вода, особено когато има дисбаланс на кръвната захар.

Целина

Съдържа умерено количество натрий, не във вредната му форма, а в полезния, естествен вид, подпомагащ клетъчната химия

Пъпеш

Сокът от пъпеш е прекрасен за пречистване на бъбреците. А знаете ли, че доставя и широк спектър от ензими, минерали и хлорофил? Пийте пъпешовия сок чист, без да го комбинирате с други плодове и зеленчуци.

Ананас

Сокът от този плод съдържа бромни съединения с противовъзпалително действие. Това е полезно особено при облекчаването на артритните симптоми.