Правим тези неща всеки ден, но по грешен начин - ето правилния

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Всички имаме свои собствени навици и ежедневие, които сме развили с времето. Но всъщност има много ежедневни ритуали, за които може да не знаем, че сме правили грешно. За щастие, никога не е късно да научим нови неща и да променим начина си.

Като например:

1. Пиене на кафе

Кафето има много положителни ефекти, от подпомагане на имунната система до засилване на мозъчната сила до подобряване на храносмилането. Но най-здравословният начин за пиене на кафе може да не е това, което си мислите. Натуралното смляно кафе е много по-полезно от разтворимото кафе, което има повече химикали и по-малко хранителни вещества. Опитайте да добавите малко мляко или сметана към кафето си, тъй като млечните продукти съдържат добавени хранителни вещества, като калций, който поддържа здрави кости.

2. Миене на зъбите

Това може да противоречи на всичко, което са ви казали, но трябва да миете зъбите си два пъти на ден в продължение на 2 минути всеки път. Също така не е добре да миете веднага след хранене - всъщност трябва да изчакате един час след хранене. Това е изключително важно, ако ядете кисела храна, тъй като незабавното миене може да накара киселината да премахне емайла на зъбите ви!

3. Храна на микровълнова фурна


Когато претопляте храната, не я трупайте цялата в центъра на чинията. Вместо това го разпределете около ръба на чинията с дупка в центъра — това ще помогне на микровълновата печка да достигне цялата храна и да я загрее равномерно.

4. Душ

Често обичаме дългия горещ душ, за да ни отпусне, но твърде честото вземане на душ може да бъде лошо за здравето ни. Може да отмие както добрите бактерии, така и лошите, а изследванията показват, че може да доведе и до кожни заболявания, като екзема.

Всъщност студените душове имат положителен ефект върху вашата имунна, лимфна, храносмилателна и кръвоносна система и дори е известно, че насърчават загубата на тегло.

5. Разресване на косата

Може да сте свикнали да четкате отдолу, тъй като там има повече заплитания, но всъщност е вярно обратното. Трябва да започнете да четкате от скалпа, тъй като това разпределя естествените масла през косата ви и спира всичко да изглежда мазно.

6. Грижа за кожата

Много хора развиват свои собствени сложни процедури за грижа за кожата и те могат да бъдат много лични. Но има 3 основни стъпки, които всички трябва да правим всяка сутрин. Първо трябва да се използва почистващ препарат, за да се отстрани мръсотията, натрупала се за една нощ. Тогава овлажнител може да хидратира кожата. И накрая, слънцезащитният крем, който трябва да използваме ежедневно, независимо от времето, трябва да се прилага, за да предпази кожата ви от увреждане от слънцето.

7. Събуждане

Много от нас задават множество аларми, за да се събудят, но натискането на snooze на вашата аларма всъщност може да има вредни ефекти. По-здравословно е да се събудите при първата аларма, тъй като дрямката ни кара да потъваме и излизаме от сън, което ни кара да се чувстваме по-сънливи, когато наистина се събудим.

8. Нанасяне на дезодорант

Това може да е голяма изненада, но всъщност трябва да нанасяте дезодорант или антиперспирант преди лягане, а не сутрин! През нощта се потим по-малко, така че това е най-добрият момент за вашите потни канали да абсорбират по-добре активните съставки, блокирайки потните канали по-ефективно. Освен това не забравяйте да го прилагате върху суха кожа за най-добри резултати.