Филмите, които задължително да гледаш този месец!

icon
Sofialive.bg

Месец май ни посрещна и продължи с доста нелогично и непредсказуемо време, което може да се определи като значително разочароващо.

 

За радост на киноманите обаче, месецът е изпълнен с интересни и разнообразни филмови попадения подходящи за всеки вкус. 

 

Ако и ти се причисляваш към любителите на киносалоните, 3D очилата и несметното количество пуканки и забавление, представяме ти топ 4 филма този месец, които чакат да бъдат изглеждани:

 

1.Ad Astra (Към звездите) 


 

Ако харесваш жанра schi-fi, Брад Пит и Томи Лий Джоунс, значи тази лента със сигурност ще те заинтригува.

 

Сюжетът се върти около астронавта Роб Макбрайд, който достига до края на Слънчевата система, за да научи какво се е случило с неговия баща Клифърд (Томи Лий Джоунс) и неуспешната му мисия. В разгара на експедицията, обаче той успява да разкрие ужасна мистерия, която заплашва цялото съществуване на планетата Земя. Премиерата на филма е на 24 май. Историята не е нищо ново под слънцето, но дали все пак ще ни изненада с някакви неочаквани обрати-предстои да разберем.

 

2. Годзила 2: Кралят на чудовищата

 

Лично на мен, филмите за Годзила никога не са ми били сред любимите, отчасти заради предсказуемия сюжет, но е факт, че щом продължават да излизат продължения, значи има съответния интерес към тях. Подобни ленти са от типа "просто гледаш без излишни размисли" и са идеален избор за всеки, който не търси дълбоко смислени, скрити или възторжени послания, нито възнамерява да си поплаче и да анализира изгледаното надълго и на широко с приятели. Просто защото няма какво толкова да се анализира.

 

Най-новото заглавие от сагата за "Годзила" е продължение на филма от 2014 г. Кайл Чандлър, Вера Фармига и Мили Боби Браун влизат в главните роли, докато гигантското чудовище се изправя срещу страховитите си противници Родан, Мотра и Крал Годира.  Премиерата е на 31-ви май.

 

 

3."Detective Pikachu" / "Покемон: Детектив Пикачу" 

 

Аниме жанрът от години оказва сериозно влияние върху всеки тип изкуство, в този число и киното.

 

Лентата пресъздава по един нов и различен начин историята за Пикачу, като образа му е значително ъп-дейтнат.

 

Сюжетът е насочен към него и момче на име Тим, което отчаяно иска да открие баща си и покемонът решава да му помогне в това начинание.

 

Оригиналната аниме версия е с далеч по- колоритно развитие, като добавим и смехотворния зъл екип "Ракета", но все пак и в кино версията можем да открием някой добри попадения.

 

4. Аладин

 

Още една Дисни приказка, оживява на големия екран превърната в игрален филм. Атрактивен, запомнящ се и наситен с много емоции- такава се очертава да е игралната версия на "Аладин".

 

Режисьорът е Гай Ричи, а в главните роли ще видим Мена Масуд, Наоми Скот, Маруан Кензари и Уил Смит, който ще се превъплъти в синият дух от вълшебната лампа.

 

Дали резултатът от това филмово предизвикателство ще бъде обещаващо, ще можем да научим съвсем скоро. Премиерата е на 24-ти май.

 

 

Автор: Линда Николова