Начално ускорение

icon
Sofialive.bg

След като миналата година си заслужи едно голямо „евала!" за цялостен принос в градската култура, спорт и забавление, ON! Fest копаe все така здраво и за второто си издание (от 21 до 24 септември) разширява периметъра в полза на родната музикална сцена със зоната MusicPRO. С други думи - първата международна борса на наш терен за обмен на професионален опит, продукти и услуги, и най-вече - шанс да влезеш в полезрението на ключови играчи в индустрията. 

Ето какво по-точно ще се случва там: пиари, адвокати, стилисти, фотографи и други бекстейдж агенти ще си търсят клиенти; охранители, озвучители и всевъзможни техничари ще показват какво могат; а няколко от най-големите световни музикални изложения и фестивали ще ни дойдат на крака на лов за местни таланти. В последната графа до момента са се записали гръцкият WOMEX (за уърлд музика), белгийският Balkan Trafik (за балканска култура) и немският jazzahead! (ясно за какво), като се водят преговори и с електронен и рок фестивал.

on_fest_2_579

Насочваме те отсега директно към Шоукейс сцената, където на всеки половин час микрофоните ще грабват изпълнители със звучни имена като „сайбърпънк" бандата Мазут или вокално-инструменталната ска-пънк и реге „група на народа" Муфта. Ще ни хванеш там на 22 и 23 септември да слухтим за супернови герои от десет сутринта чак до залез слънце, докато те самите пък се раздават до дупка пред безпощадните промоутърски очи и уши. За да се пребориш за слот на арената, първо цъкаш една бърза онлайн регистрация, обаче, честно да ти кажем, по-добре не се хаби, ако си абсолютно начинаещ. Журито от Muzikant.org и MusicSpace.bg точи зъби за свежи попълнения, които все пак са дръпнали по-напред от училищна метъл банда, имат обработен звук и готовност да се покажат пред профи селекционери, но още не са налучкали изхода към магистралата на славата. Иначе ограничения откъм стил няма, даже изрично ще гледат програмата да се оформи максимално разнообразна. 

Паралелно с мини лайвовете ще вървят и работилници (например Как се пише прес информация на музикална тема или Професионално осветление на концерти), лекции (като На турне в Западна Европа: как да оптимизираме шансовете си) и дебати с участието на цялата сюрия български и чужди спецове.

ON! Fest 2012 е в Интер Експо Център на „Цариградско шосе" 147 от 21 до 24 септември.
Имаш още няколко дни да се кандидатираш за Шоукейс сцената на
MusicPRO, преди журито да се произнесе в началото на септември

Текст Елена Друмева