Из "Дневникът на Илон Мъск": Един ден в Белоградчик

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty Images

Вчера известният предприемач Илон Мъск сподели в профила си в Twitter снимка от Белоградчишките скали. Под нея той написа като написа: "Сигурен съм, че това е от Elden Ring".

Емоциите продължават, след като ресторант ONÀ от село Стакевци, Белоградчишко сподели нещо крайно любопитно във фейсбук. Те твърдят, че са получили мейл от SpaceX, в който се казва, че Мъск би искал да посети района около Скалите и самия ресторант през април 2023 година.

Ето и какво ще види най-богатият човек в света, когато посети най-бедния край на България:

8:00

Електрическият автомобил на Илон Мъск навлиза на територията на Северозападна България, или както някои хора съвсем основателно я наричат "Северозападнала България". Милиардерът се притеснява, че нещо с автомобила му не е наред, но после с изненада установява, че на места асфалтът е пропукан, а на друго дори липсва. Записва си в телефона като задача да даде милион и половина за оправянето на пътищата в тази област. После съжалява, защото кметът му казва, че за "закърпването" на дупките в цялата белоградчишка област е необходима десеторно по-голяма сума, която най-богатият инфлуенсър дава на драго сърце.

9:00

Илон Мъск преминава през 200-метровите тръби и изненадан от тази архитектурна гениалност, ги снима и качва в Twitter с надпис: Впечатлен съм, че Северен поток  преминава и през тази малка област.


10:00

По пътя към ресторанта почти не вижда хора. Започва да се притеснява дали тук не е настъпил някакъв апокалипсис. 

10:15

Спира първият човек, когото вижда по пътя и го пита на английски език къде се намира ресторанта и защо няма хора по улиците. "Не мъ барай, момко, нищо нье мога ти разбера", отговаря сопнато минувачо. 

11:00

След много обиколки и почти изпотрошена кола, спаднали гуми и много нерви, Мъск намира ресторанта, в който е направил резервацията. Хапва кюфтета в бял сос, шопска салата и тутманик, плаща в биткойни и се насочва пеша към Белоградчишките скали.

12:00

Там го очаква Министъра на туризма, който го развежда из крепостта и му разказва за българската история. Мъск е впечатлен и заявява, че има желание да купи крепостта. Министърът пита за оферта и накрая се споразумяват за 19 милиарда и няколко видя криптовалути, плюс няколко електрически автомобила за министрите.

13:30

Посещението му приключва. По пътя минава през София за дюнери и се прибира у дома, където веднага отбелязва подробно как е минало посещението му в Twitter.