Недейте да взимате тези неща в куфара си - излишни са

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Всички знаем за какво става въпрос. Особено в летния сезон. Оправяш багаж за 7-днешна почивка, а накрая пълниш колата с 5 куфара (в най-оптимистичния смисъл) като за двумесечна почивка. 

Ние сме тук, за да ви напомним кои са онези неща, които не бива да слагате в багажа си, защото са излишни и само ще ги разходите за няколко дни.

1. Много дрехи и обувки

Обичаме да бъдем директни и затова нека си кажем честно - трябват ли ти повече от два чифта обувки и 5 комплекта с дрехи? Ами всичките онези връхни дрехи, които слагаме "за всеки случай". Спокойно, няма как на морето да стане от 40 на 10 градуса и да умреш от студ. Слагаш един суитчър и готово.

2. Бельо

При бельото е ясно - по едно за всеки ден + два допълнителни чифта "за всеки случай", както обичаме да казваме. Всичко над тази бройка е свръх оптимизъм!

3. Кърпи


Най-рационалното е да вземем една кърпа за плажа, която спокойно може да се пълни с пясък и още една резервна, когато първата започне да не прилича на нищо. Останалите трябва да ги има в хотела или мястото, на което отсядате. Ако в хотела ви поне две кърпи и комплект с мини козметика, то какъв хотел е това изобщо?

4. Книги

Взимането на повече от една книга с по 700 страници е още един свръх оптимизъм, тъй като всички знаем какво се случва на плажа - мокро тяло, пясък навсякъде, книгата ти прави сянка и не можеш да се изпечеш равномерно. Цяло чудо си е, ако преполовиш книгата си...

5. Злато, сребро, скъпи или ценни вещи

1/10 приблизително са случаите, в които хората си губят важни неща на плажа. Занесеш ли нещо там, вече трябва да си го прежалил и да ти е минала мисълта, че можеш да го изгубиш. Затова избягвай електроника и скъпи вещи. После и да ги търсиш с металодетектор, някой вече може да си ги е гепил. 

6. Храна 

Една думи - недей. Каквото и да искаш да си вземеш, все пак имай предвид, че не си в джунглата и в магазина разполагат с него - лесно може да си го купиш. Освен това трябва да си наблюдателен относно срокове на годност, повечето трябва да се съхраняват на сухо и хладно място, а не на плажа на 40 градуса и на слънце...