5 най-важни песни в живота на Иван Шишиев - създателят на "Етюд-и-те на София"

icon
Sofialive.bg
Източник: Иван Шишиев

Кои са петте песни, които са най-важни за Иван Шишиев, създателят на "Етюд-и-те на София"? Попитахме, за да разберем не само музикалните вкусове, а и с какво свързва любимите парчета. Ето какво ни отговори той в рубриката ни "Плейлистът на...":

Kashmir - Led Zeppelin

Огромна песен, велика банда! Всъщност историята ми с Цепелин е в Студентски град, когато записите на бандата дънеха блок 52, вход В кажи-речи всеки ден. Тогава, насред онези залези над кв. Витоша, се реших да изоставя публицистиката (почти) и да се заловя за фотографията.

Sting - Hounds of winter (версията от албума "If on a winter's night")

Студена песен. Заради нея заслушах Стинг и му станах фен. Обикновено си пускам целият му зимен албум в студените нощи, докато сме сами с града. Невероятно е струните на китарата да са в съзвучие с падащия сняг.


Hozier - Movement

Слушам Хозиер в края на деня. Той е за онези малки моменти, които ми се случват преди да се прибера при семейството си. Моменти, изпълнени със смисъл и безвремие. Градът ми е такъв, като песен на Хозиер.

Queens of the Stone age - No one knows

Песента ми за път. Няма нищо общо с текста, но бийт-а е толкова железен, че едва не обръщам колата по черните, пълни с дупки, пътища. Обикновено се пуска и по покривите, когато се катеря за следващия кадър.

Jack White - Lazaretto

Този списък леко стана повече рок, отколкото исках. Джак Уайт е гений! Свързвам го със следната случка. Стоя си на една от сградите покрай Лъвов мост. Очаква се буря. Естествено покрива си е покрив и няма много голям избор или бягство. Очаквах да има светкавици, но това, което не очаквах, е да падат доста здраво до мен. В крайна сметка оцелях, пък снимките от бурята можете да ги видите в албума "Етюд-и-те на София", така че мисля че си заслужаваше.

 

Интервю на Илиана Симеонова