5 най-важни песни в живота на водещата Полина Гергушева

icon
Sofialive.bg
Източник: BTV

Полина Гергушева е водещ на късната емисия новини на BTV. Започва работа в медията през 2014 година, а по-късно става постоянна част от екипа на "Тази събота и неделя". През 2019 година заменя репортажите и преките включвания и влиза в ролята на водещ на лайфстайл предаването "COOLt", където остава до раждането на първородния си син Борис.

Печели приза за "Достоен журналист на 2014 година" към националната организация "Малки български хора". Автор е на много материали и репортажи, в които показва вдъхновяващи хора, които дават невероятен личен пример. През свободното си време обича да спортува, да ходи на кино и да прекарва време със семейството си.

Свързахме се с нея, за да разберем нейните отговори в новата ни рубрика "Плейлистът на...". Ето какво ни сподели тя:

Coldplay-Midnight

Обожавам всичко на “Coldplay”. За мен те са музиканти от друго измерение и все още мечтая да ги слушам на живо. “Midnight” е парче, което ме пренася в друга вселена, на което медитирам и се изгубвам. Слушам със затворени очи, на слушалки и се наслаждавам на всеки звук.

 


Sam Smith - How do you sleep

Горещ почитател съм на британската поп музика. Адски харесвам Ед Шийрън, Адел, Майкъл Киванука, Хари Стайлс и много други. Сам Смит е изключителен талант. Възхищавам се на гласа и личността му. Мисля, че имаме нужда от повече артисти като него - смели, откровени до болка, неспособни на компромис в живота и музиката си. Може би с него е най-лесно да избереш силна балада, но аз избрах това парче, защото обичам да танцувам! А това парче предизвиква именно такива емоции.

 

Керана и Космонавтите - Цех за сънища

Избрах тази песен, първо защото ми въздейства по особен начин от първо слушане. След това продължи “на repeat” дни наред. Керана е особено явление на българската музикална сцена, а аз съм истински фен на българската музика, като преди майчинството си уважавах почти всяко свирене на живо из Софийските клубове.

 

Tony Braxton & Babyface - Roller coaster

Когато с моя мъж започнахме комуникацията си, в продължение на десетина дни тя беше предимно онлайн, тъй като той беше в чужбина. По-нататък във времето той ми сподели, че в тези дни често слушал тази песен и тя много му напомняла за мен. Та така явно е спомогнала влюбването, а вече я наричаме и “нашата песен”.

 

Beyonce - Run the world

Кралица Бионсе! Феминистка до мозъка на костите си и това ми харесва. Каквото и да кажа за нея ще е малко. Изключително се възхищавам на тази жена и когато имам нужда да повдигна настроението и самочувствието си, пускам Бионсе! Харесва ми това, че песните и са отражение на случващото се в живота ѝ. За мен текстът е от първостепенна важност е едно парче, а нейните текстове са със стойност. Еднакво добра е в ритъм енд блус, поп, джаз и рап.

 

Интервю на Илиана Симеонова