#София вкъщи - Патриция Викторова от "София ден и нощ": Експериментирам в кухнята, медитирам и гледам български филми

icon
Sofialive.bg
Източник: Патрисия Викторова

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Вероятно познавате Патриция Викторова с ролята й в популярния български сериал "София ден и нощ", където играеше ролята на наивно и много умно момиче, което се бореше смело за мечтите в живота си и наистина успяваше да ги осъществи. Е, такава е и Патриция в живота извън сериала - умна, с богато въображение и доста изобретателна. Решихме да се свържем с нея, за да разберем как прекарва времето си под карантина. Ето какво ни сподели тя:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Изпълнявам всички наредби, съобразявам се с временните закони и си седим вкъщи.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

Когато започнах да научавам за тази зараза, не вярвах, че нещата могат да станат толкова сериозни. Надявах се, че всичко ще отмине бързо, но с времето, когато започна да се разпространява в цял свят и да влизат в сила ограниченията осъзнах, че този вирус наистина е много сериозен и опасен и всички ние трябва да се обединим, да бъдем единни и заедно да преминем през тези времена с много вяра, предпазливост и позитивни мисли, защото когато нещо лошо се появи в животът ни и успеем в него да намерим и добрите страни на всичко това, ще започнем да мислим по-позитивно и ще успеем да се справям с всичко. Силно се надявам, че много скоро ще живеем живота си както преди, но променени към по-добро.


От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

Отказах се от това да бъда с близките си, които ми липсват безумно много.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Опитвам се всеки един ден да бъде различен от предния. Наслаждавам се изцяло на свободното си време. Винаги съм обичала да готвя, но не винаги времето ми е стигало. Уча се да приготвям интересни и трудни за изпълнение храни, импровизирам постоянно в кулинарията. В други дни медитирам, релаксирам, тренирам, грижа се за тялото си. Гледам различни филми, сериали и научни предавания и също така играем на игри като например монополи, скрабъл и други.

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

С паниката бих казала, че се справям добре. Опитвам се да не гледам постоянно новини, интересувам се от случващото, но не искам излишно да се натоварвам. Въоръжила съм се с позитивни мисли и енергия, защото както казах по-горе вярвам, че във всичко лошо се крият и много добри страни.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Музиката за мен е нещо много ценно и ми е трудно да кажа определени песни, защото уважавам стила и труда на всички изпълнители. Но като жанрове предпочитам поп, рок, R&B и соул музика.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Много обичам и уважавам бългорското кино, горда съм с всичките ни актьори и препоръчвам всичко българско да се гледа. В момента следя всички нови сериали и филми, които са невероятни.

От чуждестранните филми наскоро гледах "Туриста", "Американски гангстер", "Аз: Началото", "Седем години в Тибет", "Бохемска рапсодия" и "Код: Ангелът".

Като книги препоръчвам:  "Яж, моли се и обичай" на Елизабет Гилбърт, "Тайната" на Ронда Бърн и ако обичате романи - всички книги на Никълъс Спаркс.

Какво бихте посъветвали всички други?

Всичко случващо се е едно голямо изпитание за човечеството и ние трябва да преминем заедно през всичко, като започнем да уважаваме и ценим всичко, което ни е дадено на този свят. Нека останем вкъщи, нека спазваме всички наложени ограничения и наредби и да се въоръжим с много търпение и да не очакваме определена дата всичко да свърши. Да имаме много вяра, сила, борбеност и позитивизъм.

Кое е първото нещо, което ще направите след като карантината бъде отменена?

Първото нещо, което искам да направя, е да видя и прегърна семейството си.

 

Интервю на Илиана Симеонова