5 най-важни песни в живота на Рут Колева

icon
Sofialive.bg
Източник: ПР

Кои са петте песни, които са най-важни за Рут Колева? Попитахме, за да разберем не само музикалните вкусове, а и с какво свързва любимите парчета. Ето какво ни отговори тя в рубриката ни "Плейлистът на":

Tchaikovsky - Violin Concerto

Това произведение промени живота ми, след като го чух във филма Концертът на Раду Михайлеану и получих просветление, че искам да направя концерт със симфоничен оркестър. По-малко от година по-късно, на 24, осъществих първия си концерт със Софийска Филхармония с моя авторска музика, аранжирана на оркестър.

 


Johnny Cash - Hurt

Това е песен, която си представям, че ще звучи на погребението ми някой ден. Трудно мога да си разкажа живота по-ясно. Поне до момента.

 

Alabama 3 - Woke Up This Morning

Има нещо в киното, което ми дава толкова силно вдъхновение. Обичам музика, която е свързана с киното и не е нужно дори да го дефинирам. Въображението ми работи по друг начин.

 

George Michael - Jesus to a Child

Джордж Майкъл пише тази песен за неговия любим, който умира от СПИН. Толкова много нежност и любов в друга песен в историята - няма.

 

The Prodigy - Voodoo People

The Prodigy не са феномен, не са и явления - те са институция в музиката. Имам огромната привилегия, че съм ги слушала на живо 5 пъти. Нещо, което не знам дали отново ще се случи. Няма такава енергия и магия.

 

Интервю на Илиана Симеонова