Интервю с астроложката Ния Кирилова

icon
Sofialive.bg

Ако някога си се чудил/а кое е това обичано момиче - Ния Кирилова, на чието име има посветена цяла стена с графити, то спри да се чудиш, защото днес тя е наш гост и освен, че ще ти я покажем, с нейна помощ ще ти разкажем повече за астрологията и всяка малка подробност около нея. 

Е, да започваме!

niagrafitt_960

Здравей, Ния, къде те намираме днес?
Здравейте, SofiaLive! Радвам се, че имам възможността да отговоря на вашите въпроси. Сега довърших индивидуалния хороскоп на моя клиентка и след малко се захващам със следващия.

Занимаваш се с астрология от около 10 години, кажи ни какви са предизвикателствата на професията и съответно нейните плюсове и минуси?
Благодарение на родителите ми, аз съм отгледана с астрологията и не ми е познато ежедневието без нея. От няколко години вече се занимавам и професионално, като до момента не съм открила предизвикателства или недостатъци в нея, защото тя е начинът ми на живот. Обичам да помагам, откривайки неподозираните заложби във всеки човек. Срещам най-различни хора, всеки един, от които има уникална съдба. Затова винаги подхождам с желание, разбиране и търпение спрямо моите клиенти.

Всеки ли може да се занимава с астрология, или е необходимо и да му идва отвътре?
Астрологията е достъпна за всеки и заниманието с нея носи единствено ползи. Предимствата се откриват именно в това, че разбираш какво можеш да очакваш от един човек (въз основа на данните му на раждане) без да има нужда да го опознаваш. Уменията по астрология също така ти помагат да осъзнаеш своите и чуждите потребности и съответно как да ги задоволиш. При желание да надградиш наученото и да изготвяш прогнози за бъдещето (т.е. хороскопи) се изисква комбинацията от 90% знания и 10% интуиция, която се развива с времето и опита. Следователно във всеки от вас може да се крие бъдещ астролог.

Ще ни кажеш ли кои са най-добрите и най-лошите черти на всяка зодия?
Ще ви кажа положителните и отрицателните качества, които всеки знак по архетип може да притежава в зависимост от това дали е високо или ниско проявление.

Добрите черти, с които зодия овен се откроява са предприемчивост, независимост, смелост, искреност и активност. Лошите му черти са избухливост, нетърпеливост, егоизъм, наивност и липса на дипломатичност.

oven_1024

Зодия телец се слави с търпение, спокойствие, лоялност, настойчивост и упоритост. Негативното при него е, че може да бъде меркантилен, инатлив, муден, недоверчив и дори мързелив.

Положителните черти на близнаците са непредубеденост, комуникативност, остроумие, изобретателност и адаптивност. Отрицателните им черти са променливост, бъбривост, двойственост, неискреност и разсеяност.

Към добрите качества на зодия рак се причисляват грижовност, емоционалност, интуитивност, преданост и добра памет. Негативното при рака е, че е сръдлив, песимистичен, потаен, страхлив и затворен в себе си.

Положителните черти на зодия лъв са щедрост, любвеобилност, великодушие, артистичност и самоувереност. Отрицателното при лъва е, че може да е егоцентричен, горделив, надменен, арогантен и прахосник.

Позитивно при зодия дева разглеждам нейната аналитичност, подреденост, вярност, скромност и непорочност. Недобри нейни качества са дребнавост, тревожност, критичност, стиснатост и прекалена взискателност.

От една страна, зодия везни са уравновесени, дипломатични, справедливи, миролюбиви и любезни. От друга страна, везните показват нерешителност, суета, бездействие, непостоянство и колебливост.

Положителното при скорпиона е, че е проницателен, страстен, отдаден, мотивиран и безотказен. Отрицателното при него е, че е мнителен, обсебващ, злопаметен, отмъстителен и понякога дори безмилостен.

Предимството на стрелеца е, че е оптимистичен, искрен, жизнен, весел и авантюристичен. Към недостатъците му се причисляват нетактичност, разпиляност, повърхностност, философстване и склонност към преувеличение.

Козирогът се гордее със своята амбиция, последователност, решителност, устойчивост и авторитетност. Това, че е консервативен, суров, безкомпромисен, студен и му липсва гъвкавост, може да се разгледа като отрицателно при него.
 
Водолеят е изключително любознателен, дружелюбен, оригинален, независим и интелигентен, но често може да бъде и нервен, неемоционален, хаотичен, бунтар и индивидуалист.

Позитивното при рибите е, че са креативни, милосърдни, пожертвователни, състрадателни и мечтателни. Негативното при тях е, че често си фантазират и се самозаблуждават, също така са стеснителни, изолират се от околните и нерядко влизат в ролята на жертва неоснователно.

Как става така, че някои хора от една и съща зодия си приличат изключително много, а други от същата са по-скоро като от различни планети?
Човек не отговаря на една зодия, а на цялата си неповторима натална карта. С най-прости думи ще кажа, че всеки може да притежава качествата на до 12 зодиакални знака общо, смесицата от които резултира в мисленето и поведението на индивида. Всяка натална карта е уникална и ако искате да разберете дълбочината на вашата същност, да научите каква е кармичната ви задача и да надникнете в бъдещето си, се нуждаете от индивидуален хороскоп, изготвен на базата на вашите данни (час, ден, месец, година и град) на раждане.

Много хора се объркват от значението на асцендента. Какво е то всъщност и от голяма важност ли е?
Асцендентът е един от най-важните фактори в наталната карта. Той представлява зодиакалният знак, който изгрява на източния хоризонт в момента на нашето раждане. Изгряващият знак оформя индивидуалността и външния вид на човек. Показва какво впечатление личността оставя у околните, както и определя държанието й в нови ситуации.

Наталната карта винаги ни е изглеждала много трудна за разчитане, на какво точно трябва да се обърне внимание в нея?
Наталната карта изобразява момента на нашето раждане и представя разположението на светилата (Слънцето и Луната) и планетите (Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон), както и на астероидите и неподвижните звезди по зодиакални знаци и домове. Небесните тела са енергиите, домовете са сферите от живота, а зодиакалните знаци определят начина, по който тези енергии се изразяват в съответните сфери от живота. При разчитането на една натална карта се изискват знания и анализ на съвкупността от всички фактори в нея. Основополагащи са асцендентът, лунният знак и слънчевият знак (с други думи зодията).

Ти наистина си разбираш от работата и изглежда си от онези късметлии, на които тя е и хоби. Но какво друго обичаш да правиш в свободното си време?

Свободното си време прекарвам в моя инстаграм и фейсбук профил @astralniya, където ежедневно споделям забавни или интересни факти за зодиите. Чрез страницата ми почитателите на астрологията се свързват с мен и получават отговори на въпросите, които ги вълнуват по темата. Когато разпространявам знанията си и обогатявам околните, доказвайки им, че астрологията е надежден източник на информация, се чувствам удовлетворена.

Разбрахме, че учиш психология в Германия, намираш ли пресечни точки с астрологията?
Като възпитаничка на Московската Академия по Астрология в Русия и студентка по психология в Хайделбергския университет в Германия мога да направя сравнение между двете науки. Общото между тях е, че изследват менталните процеси и поведението на хората. Както астрологията, така и психологията учи как да подхождаш към всеки според неговата емоционалност, интелигентност, самооценка и други фактори, за да може комуникацията ви да е ползотворна и да се развивате взаимно. В основата си обаче бих казала, че двете науки повече се допълват, отколкото припокриват.

Каква е твоята зодия и правила ли си си сама хороскоп досега?
Моят слънчев знак (зодия) е скорпион. Когато учиш астрология, винаги започваш първо с анализ на собствената натална карта. Съответно да, правила съм си хороскопи в процеса на моето обучение, както и след това, разбира се. По този начин материалът се усвоява по-ефективно.

А сега като за финал, би ли пожелала нещо на екипа на SofiaLive, а пък ние ти желаем звездите винаги да са на твоя страна и да не спираме да следим Facebook и Instagram страницата ти!
Продължавайте да разширявате мирогледа на читателите!

Интервю на Лиляна Гелев