Трикове за преживяване на студа

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/ Guliver

Средата на февруари и ето - кучи студ. Дойде времето на кишата, течащия нос и премръзналите ръце. Тук освен с типичните инструменти като ръкавици, кърпички, шалове, шапки, трябва да се въоръжиш и с огромно търпение. В настоящата ситуация всеки грип, може да ти се стори коронавирус и хоп - 14-днешно вкъществуване. 

Първият локдаун ни разглези и ни накара да заобичаме повече от всичко домашния уют, но както знаем всичко хубави си има край. Само салама има два.

Ето и няколко лесни и бързи трика за победа над студа:

1. Допълнителен чифт чорапи

Тук става въпрос дори за обуването на два чифта чорапи, когато обувките го позволяват (взимайте зимните си обувки с един номер по-голям точно заради това), но и да си носите в чантата по един чифт. Не знаете какво може да се случи - да ги намокрите или просто да ви стане студено.

 

2. Дебели дрехи - и то по няколко слоя


Зимата не е сезонът, в който трябва да бъдем модерни. Повече ни интересува да ни бъде топло. Още по-хубавото е, че можем да бъдем красиви, модерни и щастливи, защото ни е топло, едновременно. Когато си в затворено пространство и е много топло просто сваляш по един слой вместо да умираш от жега. Риза с два пуловера е много шик.

 

3. Непромокаеми обувки

Убеди се, че обувките ти са непромокаеми и топлят. Няма нищо по-лошо от мокри обувки и крака, които не усещаш. 

 

4. И за финал - термо бельо

Ако имаш топло бельо, което да запазва телесната ти температура, значи имаш всичко. Може да носиш дори къси панталони на -10 градуса.