Защо родителите в Индия не наказват децата си?

icon
Sofialive.bg
Източник: Thinkstock/Guliver

Крясъците не помагат във възпитанието, смятат родителите в Индия. Трите религии, преплетени в тази страна - будизъм, ислям и индуизъм, влияят върху принципите и вярванията на хората.

Дори и за големи провинения, децата не се наказват, зад този подход има дълбок смисъл.

Метод на добротата

Още от раждането децата се учат да бъдат добри към всяко живо същество. Търпението е от първостепенно значение, то се приема за добродетел, докато прекалената емоционалност и раздразнителността се считат за пороци.

Контролиране на информацията

Телевизията за децата е ограничена, освен предаванията за изкуство и образование. Този метод е изключително важен в днешно време, когато интернетът може да окаже негативно влияние върху по-малките, дори и да бъде опасен в някои случаи.

Маниери


За жените в Индия етикетът на поведение е от изключително значение и те учат децата си как да се държат на масата още от малки.

 

Още: Яжте тези 10 храни - от тях никога не се напълнява

 

Пример за подражание

Родителите вярват, че техните навици формират характера на децата им. Ето защо, те не им четат лекции, а им показват как се правят нещата лично. В този метод на възпитание участват и по-възрастните поколения, тъй като често в един дом живеят няколко семейства.

Изграждане на тясна връзка

Докторите в Индия препоръчват майката и детето да спят заедно, защото така и двамата ще се чувстват спокойни. Ако бебето показва някаква тревожност, майката веднага може да го вземе в прегръдките си и да го успокои.

Мислене на глас

В Индия образованието е свързано с духовността и толерантността. Децата са насърчавани да казват на глас това, което мислят и да го обсъждат с другите. Практикуват йога и имат уроци по памет и усмивки. Това ги стимулира да разгърнат потенциала си.

Учителски табута

Преподавателите в Индия трябва да бъдат много толерантни. Често те се събират, за да обсъждат своето поведение, а не това на децата.

Да надскочиш себе си

За учениците в Индия е важно да надграждат уменията си. Всеки месец на добрите ученици се дават специални карти. Идеята е да се състезаваш със самия себе си и да ставаш по-добър, а не да се сравняваш с другите.

"Учителят - моят приятел"

Преподавателите не се притесняват да показват одобрението и обичта към учениците. Те могат да ги прегърнат или потупат по главата. Нямат любимци сред тях, защото всяко дете се нуждае от одобрение.

Както във всяка страна, индийските възпитателни и образователни методи се основават на манталитета на страната. Въпреки това, няма нищо лошо да си послужим с чуждия пример и да бъдем по-внимателни и търпеливи с децата си.

 

Ново: Защо огледалният образ е по-красив от реалния?

 

Още: Ето защо зехтинът е най-важната мазнина