5 най-важни песни в живота на певицата Лидия Ганева

icon
Sofialive.bg
Източник: Личен архив

Във вените на Лидия Ганева тече музикална кръв. Майка й е народна певица, а баща й е танцьор. На 6-годишна възраст пропява и разбира, че това е нещото, което иска да прави цял живот. Сама пише песните си, за да предаде на публиката най-много от това, което е и това, което чувства. Познайте обаче на колко години е? Само на 16! През 2016 година представя България на Детската Евровизия. А през 2021 година участва в "Гласът на България" и успява да разплаче журито още с първото си изпълнение по време на кастингите на песента "Driver’s License". Феновете й я описват като българската Ариана Гранде.

Кои са петте песни, които са най-важни за певицата Лидия Ганева? Попитахме, за да разберем не само музикалните вкусове, а и с какво свързва любимите парчета. Ето какво ни отговори тя в рубриката ни "Плейлистът на ...":

Drake - Yebba’s Heartbreak

Yebba’s heartbreak е песента, за която се сещам, когато някой ми зададе въпроса “Кое я най-любимата ти песен?”. Изклютелно много обичам гласът на Yebba и нейният музикален свят.

Всеки може да разтълкува тази песен по различен начин. За мен в нея се разказва за две страни на човек, от които едната се бори с миналото, а другата знае по кой път да продължи.

 


Rex Orange County - Pluto Projector

Pluto’s projector е песента, която според мен перфектно описва чувството да се влюбиш. Винаги когато чуя аутрото, изсвирено от цигулки, усещам едно и също чувство, което е чувството да си влюбен в някого.

 

Софийското море - Тромбоби и Симо

“В различни лодки сме, в една и съща буря”.

Мисля, че нямам по-любим текст. Симо и Тромбоби рисуват върху бели петна чрез музиката си, а “софийското море” за мен е една от най-тъжните песни от “ и единствените им приятели”, както и моята най-любима песен от албума.

 

Paul Simon - Still Crazy After All These Years

Преди две години чух кавър на “still crazy after all these years” на Maisy Stella и Eddie Benjamin, които са млади и много талантливи артисти. До ден-днешен не мога да спра да слушам тяхната интерпретация, но и оригинала е произведение на изкуството.

 

Sufjan Stevens - Visions of Gideon

Тази песен е много важна за мен. Не мога да опиша как се чувствам, докато я слушам.

Може би филма “call me by your name” и неговият край обясняват всичко.

 

Интервю на Илиана Симеонова