Тези неща определено ще направят живота ви далеч по-лесен

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Свят без иновации и технологии би бил скучен и бавен. Проучване дори казва, че човешкия мозък мисли извън кутията и измисля творчески решения, когато сме изправени пред затруднение. Така животът ни е по-лесен и по-добър благодарение на креативното ни мислене.

Като например:

Оксалова киселина за стари, корозирали тенджери и тигани

Тиганът не трябва да се изхвърля просто защото е потъмнял. Въпреки че има безброй трикове за почистване, които обещават да се отърват от ръжда и други петна, разтвор от оксалова киселина и топла вода са достатъчни. Сместа може да се разнася и може да се нанася върху повърхности с почистващ тампон или четка за зъби.

Решение за съставките на вашите кръгли сандвичи

Този специален хак е за онези любители на здравословни сандвичи по света. За да извлечете максимума от съставки като салам, месо или сирене, една гениална техника им позволява да паснат перфектно в хляба. Нарежете кръглите елементи на 4 части и ги сглобете с правите ръбове навън.

Пръчици за хапване


Ако мислите, че чифт клечки са предназначени само за юфка и суши, помислете отново. Можете да похапвате, докато сте заети с работа или учене с помощта на тези многофункционални прибори. Неизползваните дървени пръчици могат също да се удвоят като щипка за торбичката ви с чипс, когато не можете да ги изядете наведнъж. Така няма да изветрее и ще бъде отново пресен.

Гел за бръснене като средство за отстраняване на петна

Имате нежелани петна по мебелите, които не искате да почистите поради бъркотията? Почистването на петна с гел или крем за бръснене може да ви спести време и усилия. Няма нужда да изплаквате с вода, за да получите този искрящ завършек.

Освен това кремът за бръснене предотвратява запотяването на стъклени и огледални повърхности.