Защо мъжете, които готвят, са по-привлекателни за жените? Има обяснение

icon
Sofialive.bg

Ако вашият мъж иска да бъде по-привлекателен за вас, опитайте да му вземете малко ръкавици и дезинфектант като подарък за изненада. Учените откриха, че мъжете, които се занимават с домакинска работа, стават по-привлекателни за жените, така че е време да накараме тези данни да работят в тяхна полза ... и наша, разбира се.

Благодарение на социолозите Скот Колтрейн и Мишел Адамс от Калифорнийския университет в Ривърсайд можем да обясним защо мъжете изглеждат по-очарователни, когато замахват с метла или събират прането. Tе откриха, че жените определят мъжете, които вършат повече домакинска работа като по-привлекателни и желани.

Техните констатации са подкрепени от Съвета на съвременните семейства, който посочи, че сега, когато жените също работят на пълен работен ден, двойките, които равномерно споделят домакинските задължения, са по-доволни от всички аспекти на брака си.

Други експерти са потвърдили този извод със собствени изследвания - като психолога д-р Готман, който е специализиран в семейните отношенията и брака. 

 

Още: Ето тези 5 професии никога не празнуват по празниците!

 


Време е за разбиване на стереотипите

Анализът дискредитира идеята, че мъжете могат да се приемат като по-малко мъжествени, ако редовно поемат отговорност за домашни задачи като гледане на бебето, приготвяне на вечеря или измиване на пода. Реалността на ситуацията е точно обратната - това може да им помогне да изглеждат по-желани и привлекателни и дори да укрепи връзките си.

Мъжете, които вършат домакинските задължения наравно със съпругите си са добър пример за синовете си

Нещо повече, малките момчета също се възползват от примера на баща си. Данните показват, че децата в училище, които извършват домакинската работа заедно с баща си, се разбират по-добре с връстниците си и развиват повече приятелства от тези, които не го правят. Освен това е по-малко вероятно да не се подчинят на учителите си, да се държат неприлично в час, да се депресират или да се загърбят социалния си живот. 

 

Още: Започване на работа преди 10 е опасно за здравето - учени обясниха защо