5 най-важни песни в живота на Методи Кръстев от групата No More Many More

icon
Sofialive.bg
Източник: No more many more

Кои са петте песни, които са най-важни за китариста и вокалиста на групата No More Many More? Попитахме, за да разберем не само музикалните вкусове, а и с какво свързва любимите парчета. Ето какво ни отговори той в рубриката ни "Плейлистът на ...":

1. Nirvana - Smells like teen spirit

Когато чух тази песен за първи път разбрах, че не е нужно да си супер добър музикант, за да правиш яка музика. Слушал съм я стотици пъти като малък и тази песен наистина ми показа, че музиката е повече от това, което можеш.

2. Pearl Jam - Alive

Pearl Jam, както и Nirvana, ми дадоха наистина различен поглед върху музиката! По онова време, повечето хора слушаха хард рок и метъл и аз никога не съм разбирал тези пичове с ластичните дънки и топирани коси. Изглеждаше ми много нагласено и цялото шоу ми се струваше леко смешно даже.


А тези сиатълски банди показаха на всички, включително и на мен, как се прави.

3. Rage against the machine - Killing in the name

Tази песен ми показа силата в музиката и силата на думите, които те удрят като чук и всичко останало ти се струва като песнички за лека нощ.

Помня как репетирахме с Road Crew , които след това се превърнаха в Skre4 и опитвахме да направим някаква авторска песен и все ни се струваше, че звукът в репетиционната не е окей.

По едно време изсвирихме тази песен на Rage... Ха, оказа се, че звукът си е наред!

4. Alice in Chains - Down in a Hole

Тогава бяха много популярни MTV Unpluggeds  и не можех да повярвам как може да звучи толкова добре една песен на живо с акустични китари. Двата гласа също ми направиха голямо впечатление тогава и усещането беше като... ми то било лесно, само трябва да го измислиш.

5. Everlast и Limp Bizkit много ми повлияха като цяло и винаги съм обичал да смесвам стиловете, най-вече рок и хип-хоп. Страшно много харесвам U2, Depeche Mode, Kasabian, Red Hot Chilli Peppers и много, много други велики групи, с които моето поколение израсна. Много български банди бяха повлияни от това звучене и мисля, че това беше и най-силният период на българската музика.

 

Интервю на Илиана Симеонова