Важният момент – избор на бебешка количка

icon
Sofialive.bg
Източник: Thinkstock/Guliver

Най-вълнуващото събитие в живота на всяко семейство е очакването на бебе и подготовката за него. Изборът на бебешка количка е важният момент, към който трябва да се подходи максимално отговорно, защото тя трябва да осигурява за много време комфорта на детето. 


За родителите е необходимо да знаят, че рожбата им е в безопасност и се чувства добре по време на дългите разходки, а за мама ще е удобно да вози малкия принц или принцеса, без да се уморява от усилието. Къде да намерите точната детска количка, която отговаря на всичките ви изисквания? 


Онлайн магазинът КИДСО дава възможност да се ориентирате отлично в необятния свят на детските артикули, а предложените там колички са от най-реномирани марки. 

kombinirana-kolichka-lumina-grey-2-v-1-46039


На какво да обърнете внимание при избора на количка?



Преди да се задълбочат в проучване на пазара, много хора погрешно смятат, че бебешката количка е просто кош или седалка на четири колела. Съвременният пазар на тези изделия опровергава това мнение с огромното разнообразие на модели, дизайни и цветове. 



Една от първите стъпки преди покупката е да се запознаете с техническите характеристики на количките, за да изберете най-подходящата. Каталогът на КИДСО предлага подробно описание на всеки артикул и илюстрации към него, за да добиете точна представа за артикула. 

 

Характеристиката включва допустимо тегло на детето, например до 15 кг, и точното тегло на самия продукт – примерно 21.9 кг. Указани са размерите в разгънато и сгънато положение, а това е важно с оглед на мястото за съхранение, с което разполагате. Също е посочено как се сгъва количката – с един или два бутона.


detska-kolichka-fiorano-black-and-red-2-v-1-46051

От описанието може да разберете какви са материалите, от които са направени отделните елементи на количката, а също и за какъв сезон е предназначена, като може да е за пролет/лято/есен или всесезонна. Конструкциите са изключително леки, което прави количките лесни за пренасяне. Имат добра маневреност, за да се движат лесно дори при неравните терени. 

Важни характеристики са още наличието на амортисьори и спирачки, а регулиращите се дръжки са голямо удобство за родителите, защото могат да се нагласят според техния ръст. При някои модели колелата са с възможност за помпане при необходимост, а задните колела са със спирачки. 


Безопасността на малките пътници се осигурява от предпазни бордове и 5-точкови колани. Седалките, опората на гърба и поставките за крачета също могат да се регулират.


За практичните родители са комбинираните колички във версии 2 в 1 и 3 в 1. От представянето на един от вариантите 3 в 1 разбираме, че количката има кош за новородено с покривало, а също отделяща се многофункционална седалка. В комплекта влизат чанта за аксесоари с подложка за повиване, мека подложка за седалката, мрежа против комари и дори дъждобран. 


Окачването и основата могат се регулират. Кошът за новородено е просторен и е с мека основа. След навършването на 6 месеца на бебето седалката може да се регулира до пълно легнало положение. Това осигурява възможност за спокоен сън по време на дългите разходки на въздух. Моделът е с регулируем сенник, който има вентилационен отвор и джоб. Количката има голям кош за багаж, който побира всичко необходимо за бебето. 

kombinirana-kolichka-kara-red-and-black-3-v-1-46035

Детските артикули, предлагани от онлайн магазина КИДСО, имат сертификати за качество и безопасност.



Маркови колички с модерна визия за всеки вкус



Както при избора на дрехи за себе си и рожбата си мама и татко се влияят от модата, така и при количките е важно да имат модерна визия. Реномираните производители залагат на оригинален дизайн и прецизност във всеки детайл. 


Първото, което се набива на очи като погледнете количката, е нейният цвят. По отношение на него обикновено думата имат майките, както за техническите характеристики по принцип тежи мнението на татковците. Цветовата палитра вече далеч надхвърля традиционните сини и розови нюанси, избирани за малките господа и дами. Предлагат се разнообразни цветни принтове и актуални унисекс разцветки, подходящи за дечица от двата пола – беж, светло и тъмно сиво, зелено, оранжево, кафяво. Много са вариантите на комбинация от два цвята, които изглеждат особено ефектно.

kombinirana-kolichka-alba-set-black-leaves-3-v-1-46048


В каталога на КИДСО ще намерите модели на доказалите се с производството на висококачествени детски продукти марки Zizito, Lorelli, Kikkaboo, Chicco, BebeDue, Cangaroo, Graco и други.