#София вкъщи - Музикантът Дани Недялков: Правя рисувани епизоди с известни персонажи и монтирам музикално видео

icon
Sofialive.bg
Източник: Дани Недялков

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски и не само персонажи.

Дани Недялков е музикант и певец, основал известната група "Party Warriors". Ако влезете в техния Youtube канал, ще видите, че музикалните им видеа са доста по-различни. Направени са под формата на комиксови илюстрации, включващи различни известни и не толкова известни персонажи. Дани има специално отношение към рап културата и това си личи в песните на "Party Warriors", в които неговият невероятен творчески талант на текстописец и илюстратор не остават скрит. Свързахме се с Дани Недялков, за да разберем как уплътнява времето си по време на карантина и дали тя му е дала творческо вдъхновение за нова песен или нов проект? Нека разберем от самия него:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Предпазвам се като спазвам наложените мерки. Стоя вкъщи, ограничавам си контактите с хора, използвам маска доколкото е възможно.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

В началото разбрах от фейсбук как в Китай имало някакъв коронавирус. Помислих го за фалшива новина, но когато това плъзна по всички световни медии, разбрах, че е доста сериозно. Вече цял месец мина от извънредното положение в България, опитвам се да мисля положително, надявам се скоро всичко да приключи и да няма нови заразени.


От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

Като цяло това не е личен избор, след като всички заведения са затворени и няма как да изпием по едно кафе с приятели. По-скоро извънредното положение ни отказа от ежедневните ни навици.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

В момента използвам времето да творя и да действам по личните си проекти. Работя по мой канал в Youtube, който се казва Cool Comics. Качвам рисувани епизоди с разни измислени и не толкова измислени герои. А също се опитвам и да завърша монтажа по едно музикално видео, понеже това е другата ми страст. Заедно с музикалния ми продуцент DJ Stanx снимахме видеото в края на февруари и ще излезе под шапката на Party Warriors. Общо взето стабилно си уплътнявам времето.

(Работя и по анимиран, музикален клип на Пело)

Последната песен на Дани, в чийто клип взима главно участие неговата приятелка Мартина Маринова


Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Аз лично не съм особено паникьосан. Опитвам се да мисля оптимистично. Нещата, с които се занимавам ме разсейват в общи линии.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

В Youtube съм си направил един плейлист, където добавям новите хип-хоп и трап песни от американските изпълнители. Обичам тази музика! За любителите мога да го кажа - Hip Hop / TRAP 84.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Имам едно книга, която съм почнал и още съм до никъде от сериите за Междузвездни войни (фантастика, разбира се). Казва се Таркин. Също така скоро бях на комикс вълна. Прелистих Танос печели и един комикс на български артист - Джак Еридон.

Какво бихте посъветвали всички други?

Като за начало да не дразнят генерал Мутафчийски. Да използват пълноценно времето, с което разполагат в момента и да мислят положително.

Кое е първото нещо, което ще направите след като карантината бъде отменена?

Ще се изстрелям с двеста към родния Бургас, за да видя роднини и приятели.

 

Интервю на Илиана Симеонова