Най-големите издънки на 2023 г. - част 2

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Пилонът на Рожен

Мегаломански проект насред природата. Да излееш толкова бетон в сърцето на Родопите, за да си го мериш с останалите държави с ниско самочувствие, не е много смислено. Както и да мислиш, че утвърждаваш българщината, като печеш кебапчета под рекламни чадъри на западняшки газирани напитки и бири. От цялата история пилонът толкова го досрамя, че реши да избяга в Украйна.

 

Скъпите пържоли по морето

Заможен българин си поръча във Варна най-скъпите пържоли от менюто. Той знаеше защо сметката е толкова голяма, но реши да заснеме клип как “спори” със сервитьорката и да получи своите 15 минути слава. Формално заведението бе описало коректно цените, но тъй като българите са се сблъсквали с всякакви номера по кръчмите, видеото се превърна в знаме на търсещите коректност клиенти. Ресторантьорите пък реагираха прекалено остро на клипчето и стана страхотна патаклама. Това ни даде повод да се пошегуваме с тях ето така:

 

Двубоят между Илон Мъск и Марк Зукърбърг


На двамата милиардери не им стига борбата за умовете, сърцата и палците на всички пред електронните устройства, та решиха да се бият и помежду си като едни съвременни гладиатори. Двубой засега няма, а и Зукърбърг си потроши крака по време на тренировка. Това даде възможност на каратиста Бойко Борисов да вземе инициативата - вижте повече тук:

 

Княгиня Калина и киселото мляко

Единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски се качи зад волана почерпена и самокатастрофира в Боровец. Нормално за хора, които не ходят на работа и скучаят. Свидетели твърдят, че от двореца веднага донесли кисело мляко на княгинята, за да се детоксикира. После пък съпругът на Калина - Китин Муньос, поясни, че тя била разстроена, защото търсела изгубеното си куче. Впоследствие се оказа, че не било куче, а папагалче. В цялата суматоха с куче, папагал и кисело мляко нашият кореспондент предаде следното:

 

Лъвицата, която се оказа глиган

Една история от лятото, която показа, че и в добре уредени, богати градове като Берлин търпят разочарования. Полицията в немската столица търси повече от денонощие избягала лъвица, но впоследствие се оказа, че това е… глиган. Звучи много по български всичко, но не е.

 

Съд и прокуратура

Охранител от дискотека в Стара Загора наряза 400 пъти с макетно ножче тайната си приятелка (иначе той живее с друга жена, от която има дете). Властите квалифицираха това като лека телесна повреда и го пуснаха на свобода. За случая се разбра едва месец по-късно, когато родителите на пострадалата се оплакаха пред медиите от фрапантната несправедливост. Избухнаха граждански простести, които обхванаха цялата страна.

 

Митрофанова и Руската църква

Руснаците не само че изпращат диверсионни групи тук, които взривяват военни складове и тровят оръжейни бизнесмени, но и заключват църквите ни, когато изгоним агентите с расо. А дали Радев и тьотя Митрофанова са имали в църквата тайно рандеву - вижте тук:

 

Антон Хекимян на политическото хоро

Телепортирането на Хекимян от висок пост в национална медия към голямата политика бе като скок в ледените води на калоферската река - шок и ужас! Какви независими медии, какви пет лева? А и се оказа, че когато няма слушалка в ухото, аутокю и предварителен сценарий човекът не може да върже три смислени изречения. Не ни остана нищо друго освен да предложим това:

 

Вежди Рашидов и микрофоните

Ето как един включен микрофон в парламента може да те изключи от политиката. В началото на скандала “мултакът” се опита да мине само с оставки като председател на Комисията по култура и медии в НС и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Репликата “Всички к**ви се събудиха да се сетят, че след 15 години са изнасилвани” обаче предизвика голямо брожение и скулпторът с дрезгав глас трябваше да напусне политиката изцяло. Най-после!

 

Този невероятен Боби Михайлов

Бившият капитан на националния отбор и герой от САЩ 1994 си вкара толкова много автоголове, че всички пожелаха да му бият дузпата. Той така се е изолирал в някакъв си негов свят, че е нещо като футболен мини вариант на Путин. А в центъра на София се разгоря малка война заради ината му. В крайна сметка той подаде оставка (за втори път), но без да вижда вина в себе си, като дори упрекна журналистите за натиска.

 

 

За издънките от първата половина на 2023 г. четете ТУК.