Защо 99% от жените имат различни отпечатъци от мъжките?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Човешкото тяло притежава много тайни. И ние вярваме, че повечето от тях все още не са обяснени или дори открити. За щастие светът на съвременната медицина успя да намери отговори на някои трудни въпроса и споделя своите пробиви с нас.

12. Един човек може да нахрани милион комари

Човешкото тяло има достатъчно кръв, за да нахрани 1,2 - 1,8 милиона комара. Един комар пие около 0,003 ml кръв в хода на една ухапване, следователно, цяла армия от малки кръвопийци ще е необходима, за да изсмуче цялата кръв на човек.

11. Мъжките гърди могат да произвеждат мляко

Всички хора, независимо от пола, имат млечни жлези, млечни канали и зърна. Мъжките зърна могат да бъдат стимулирани да произвеждат мляко. Това може да се случи и поради хормонален дисбаланс, причинен от силен стрес.

10. Една жена е в състояние да роди над 40 деца

Поради генетичния си произход някои жени са способни да родят и отгледат няколко десетки деца. Официалният рекорд се води от рускиня, която твърди, че е родила 69 деца през 18 век.


9. Космите на лицето ви са най-бързо растящите косми от цялото ви тяло

Ако някога попитате мъжете за това, те ще се съгласят, че трябва да се „изправят пред този факт“ всеки ден, когато трябва да се бръснат. Вероятно е нормално това, че много жени намират брадатите мъже за изключително привлекателни.

 

Още: Жените с повече деца остаряват по-бавно - учени обясниха защо

 

8. Отпечатъците на жените са 99% различни от мъжките

Женската кожа отделя два пъти повече аминокиселини от мъжката кожа и я разпределя по пръстите по различен начин. Ето защо учените могат просто да погледнат пръстов отпечатък, за да открият пола на човек.

7. Начинът, по който слагаме ръцете си, ни казва кое е водещото ни мозъчно полукълбо

Десният пръст отгоре означава, че дясното полукълбо е господстващо; левият пръст отгоре доказва, че лявото полукълбо е по-активно в тялото ви. Дясното полукълбо е отговорно за емоциите и въображението. Лявото полукълбо е отговорно за аналитичното и логическото мислене.

1% от хората биха поставили пръсти успоредно един на друг. Тези хора се наричат ​​двустранни. Учените предположиха, че за амбициозните хора няма доминиращо мозъчно полукълбо. В този случай и двете са еднакво развити.

6. Течността, която изтича от носа ви, може да бъде от мозъка ви

Течността, изтичаща през носа ви, може да бъде мозъчната ви течност. Мозъчната течност се намира около мозъка ви и се задържа от специална мембрана. Понякога може да изтече през носа ви в малки количества като бистра течност.

5. Ти си по-уникален, отколкото всъщност си мислиш

Ти си абсолютно уникален и не само когато става въпрос за пръстовите ти отпечатъци. Формата на ухото ти също е уникална. Езикът също има уникална форма и текстура. За разлика от нашите пръстови отпечатъци, този „модел“ никога не се променя.

4. Жените живеят по-дълго

Женската имунна система се справя по-добре както с вътрешни, така и с външни заплахи, а клетките й стареят по-бавно, като по този начин работят по-ефективно. Ето защо жените живеят до старост и се разболяват по-рядко от мъжете.

 

10 странни качества, които само интелигентните хора притежават

 

3. Женското сърце бие по-бързо

Канадски учени разкриха, че женското сърце бие по-бързо, на около 1,7 - 2,3 часа пред мъжкото сърце. То бие общо около 10 удара повече в минута.

2. Черният ви дроб има над 500 функции

Нашите черни дробчета правят всичко - от филтриране на кръвта, до разграждане и усвояване на мазнини, до преработка на холестерол и някои витамини и още един тон неща!

1. Хората лъжат по-убедително, когато трябва да отидат до тоалетната

Хората с пълен пикочен мехур лъжат по-убедително. Силното желание да отиде до тоалетната кара човек да се концентрира върху самоконтрола и следователно разказването на лъжи става по-убедително. Освен това те се опитват да избегнат излишни движения.