Всяка двойка трябва да направи това, когато заживее заедно

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Завивяването в общ апартамент или къща е важен етап в изграждането на стабилна връзка. Има обаче няколко правила, които трябва да се следват при общото съжителство, благодарение на които правопропорционално се увеличава шансът да живеете спокойно и щастлива още доста дълго време. Ето и някои от тях:

1. Ясно разпределение на задълженията

Още в началото трябва да се уточните кой може да готви, който не може - нека чисти, но ако не е алергичен към домашен прах. Това е задължително, за да не се получат недоразумения на по-късен етап, когато нито е сготвено, нито е почистено. В никакъв случай обаче не делете задълженията на мъжки и женски - както жената може да забива пирони, да нивелира и да сменя крушки, така и мъжът би могъл да сготви нещо.

2. Финансите общи ли са?

Когато отначало разпределите финансите или се уточните дали те ще бъдат общи или всеки разполага с неговите си, тогава ще избегнете неудобството на това "Ама нямаше ли ти да платиш вечерята, все пак аз платих обяда".

3. Просто не спирайте да се обичате

Както великите умове са казали "Любовта ще спаси света". Или беше красотата? Така де, и любовта ще го спаси, когато е красива. Домът не е просто територия, той е съкровено пространство, което се създава в умовете на хората и върви с усещането за топлота, уют, спокойнствие. Там, където двама души са щастливи, обичащи се и подкрепящи се - ето там е домът. Поддържайте го чист - буквално и преносно!


Чист дом, разпределени финанси и безгранична любов - какво повече ви трябва, за да наречете едно помещение дом?